Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Arttenders BV

Arttenders – We Serve Art

Bedrijfsnaam Arttenders BV
KvK Nummer 65209249
Website www.arttenders.com
Beschrijving onderneming Arttenders creëert een unieke beleving voor merken en ruimtes. Wij zetten zakelijke ambities en vraagstukken om in interdisciplinaire strategieën en oogstrelende oplossingen, altijd in samenwerking met kunstenaars en experts. Onze projecten zijn een strategische combinatie van meerdere uitdagingen, altijd met een esthetisch resultaat. Dit variëert van spectaculaire geïntegreerde kunstwerken in vastgoed, conceptuele (kantoor)interieurs tot reclamecampagnes. Met kennis van zaken bouwt Arttenders een brug tussen de zakelijke markt en de creatieve industrie. Wij vertalen praktische uitdagingen, zakelijke ambities en merkidentiteit naar een overkoepelende strategie en een uitvoerbaar en mediageniek concept.
Naam innovatie Arttenders – We Serve Art
Beschrijving innovatie Arttenders is een bedrijf dat projecten in de markt signaleert waarbij kunst als strategisch middel kan worden ingezet. De kunstwereld bestaat veelal bij de gratie van publieksgeld en heeft moeite om haar eigen talenten vanuit ondernemerschap te vermarkten. Niettemin heeft de kunstwereld juist veel kwaliteiten waar andere sectoren met jaloezie naar kijken, zoals verbeelding, innovatie, storytelling en esthetiek. En dat is juist waar het vaak aan ontbreekt in de zakelijke wereld. De zakenwereld worstelt met grote thema’s zoals gebiedsontwikkeling, duurzaamheid en bedrijfstransities, of praktischer zaken zoals merkbeleving, crowd control, en kantoorinrichting. Arttenders ziet hierin aanknopingspunten en slaagt er met succes in om zakelijke vraagstukken te beantwoorden in samenwerking met kunstenaars en experts. Op deze manier komen projecten van hoogstaande creatieve kwaliteit tot stand die daarnaast een oplossing bieden voor uiteenlopende zakelijke vraagstukken.
Innovatief is dat kunstsector en het bedrijfsleven als gelijkwaardige partner werken aan zakelijke vraagstukken met out-of-the-box oplossingen voor onze zakelijke klanten als resultaat. Door onze strategische benadering en inhoudelijke supervisie worden samenwerkingen tussen kunstenaar en bedrijven mogelijk gemaakt. De uitkomst is altijd terug te koppelen aan KPI’s en meetbare resultaten. Door onze integrale aanpak combineren wij vaak meer uitdagingen in een overkoepelende oplossing dan vooraf mogelijk werd geacht.
Onze services variëren van het ontwikkelen van concepten in vastgoed en gebiedsontwikkeling, de ontwikkeling van kantoor en interieurinrichting tot aan volledige communicatiecampagnes. Recente projecten zijn de spectaculaire vormgeving van o.a. de toiletten en breakout spaces van startup community CIC Rotterdam die nu structureel onderdeel zijn van de rondleiding en welke resulteerde in ongewone sales voor het verhuren hun ruimte; de programmering van het bijzondere lichtplafond geïntegreerd in de Kalverpassage, Amsterdam, dat ervoor zorgt dat passanten worden verleid van hun route af te wijken de passage in; de advertentiecampagne ’40 Jaar Glasbak’, waardoor de 40e verjaardag van de glasbak aan niemand zijn aandacht is ontsnapt en glas scheiden weer tot top of mind is gemaakt bij een slecht bereikbare doelgroep; en de renovatie van het trappenhuis voor Deloitte Rotterdam als onderdeel van het Deloitte Fit Programma, waardoor medewerkers worden gestimuleerd om de trap te nemen in plaats van de lift.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Arttenders bouwt aan een duurzame culturele sector én presenteert kunst als geïntegreerd onderdeel van het dagelijks leven. Niet in een lijst aan de muur van het museum, maar als onderdeel van de openbare ruimte, kantoorinrichting, winkelbeleving of reclamecampagne. De innovatieve dienstverlening van Arttenders is van invloed op zowel de kunstwereld als de zakelijke markt. Wij zoeken aanknopingspunten in de zakelijke markt en bezorgen de culturele sector opdrachten, buiten de subsidiestromen om. Enerzijds leren wij kunstenaars om zich te ontwikkelen als ondernemer door in opdracht te werken, anderzijds leren wij bedrijven om door middel van 'design thinking’ zakelijke vraagstukken te bekijken, buiten bestaande kaders om. Dit levert nieuwe oplossingen die bijdragen aan een plezierige en creatieve woon-, werk-, en leefomgeving.
Bijdrage aan een betere wereld Het is de missie van Arttenders om een financieel duurzame culturele sector te creëren. Om dit te bereiken brengt Arttenders publiek en commercieel belang bij elkaar en draagt bij aan respectievelijk de verzelfstandiging, verbinding én verbetering van twee geheel verschillende sectoren: de kunstwereld en de zakelijke markt.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Overheden, kunstenaars en culturele organisaties zijn bezig met het onderzoeken van alternatieve financieringsstromen als aanvulling op of alternatief voor subsidiering. Samenwerking met marktpartijen vindt hierin vaak plaats op basis van sponsoring en een financiële behoefte aan de kant van de cultuursector. Arttenders gaat echter niet uit van de behoefte van de culturele sector, maar van de zakelijke behoefte van de commerciële partner. Door kunst in te zetten als integrale oplossing voor deze behoefte worden de rollen omgedraaid en wordt er direct urgentie gecreëerd. Wij inspireren op een vernieuwende manier naar deze rolverdeling te kijken en kunst gezamenlijk te integreren om de wereld een fijnere én mooiere plek te maken.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact