Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Publieksprijs

Amberscript BV

Spraakherkenning

Bedrijfsnaam Amberscript BV
KvK Nummer 70427585
Website https://www.amberscript.com/
Beschrijving onderneming Met AmberScript helpen we overheden, universiteiten en (media) bedrijven om kosten en moeite te besparen van het handmatig transformeren van audio of video naar 100% correcte teksten en ondertitels. We maken automatische spraak naar tekst engines speciaal voor Europese talen door middel van Artifical Intelligence, wat resulteert in de hoogste nauwkeurigheid van de markt. Door engines speciaal voor specifieke klanten te trainen, komen deze in de buurt van menselijke nauwkeurigheid. Onze online tekstverwerker of menselijke transcribenten brengen de tekst naar 100% nauwkeurigheid. Probeer het op https://www.amberscript.com.

Ons product heeft al 40.000 gebruikers, onder andere doven en slechthorenden die content toegankelijk maken, artsen die gesprekken met patiënten opslaan en marktonderzoekers die kwalitatieve onderzoeksinterviews omvormen. Één derde van alle Nederlandse gemeenten gebruikt AmberScript om hun gemeentevergaderingen automatisch te ondertitelen en alle opnames van shows zoals Temptation Island en First Dates worden verwerkt door AmberScript om metadata te maken.
Naam innovatie Spraakherkenning
Beschrijving innovatie Met AmberScript helpen we overheden, universiteiten en (media) bedrijven om kosten en moeite te besparen van het handmatig transformeren van audio of video naar 100% correcte teksten en ondertitels. We maken automatische spraak naar tekst engines speciaal voor Europese talen, wat resulteert in de hoogste nauwkeurigheid van de markt. Door engines speciaal voor specifieke klanten te trainen, komen deze in de buurt van menselijke nauwkeurigheid. Onze online tekstverwerker of menselijke transcribenten brengen de tekst naar 100% nauwkeurigheid. Probeer het op https://www.amberscript.com.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Zo’n 10-15% van de bevolking is doof of slechthorend. Er zijn prachtige innovaties in healthcare die mensen steeds beter kunnen helpen hierbij, maar ook is er een vergrijzende samenleving. Tevens is er een groeiende behoefte aan ondertitels voor niet doven en slechthorenden, aangezien online content meer en meer (denk aan de filmpjes op LinkedIn) zonder geluid wordt geconsumeerd.
Andere klanten van ons bevinden zich met name in kwalitatief onderzoek, denk aan PhDs en studenten die interviews moeten doen, maar ook aan marktonderzoeksbureaus (Motivaction is bijvoorbeeld een grote klant). Andere gebruikers van ons transcriptie product zijn journalisten, advocaten en artsen, die gesprekken met patiënten graag op schrift willen hebben voor toekomstige inzage.

De totale markt is €205 miljard wereldwijd, waarvan €35 miljard zich in Europa bevindt. Wij richten ons specifiek op Europese talen.
Bijdrage aan een betere wereld Doven en slechthorenden zijn gigantisch blij dat content voor het eerst voor hen toegankelijk is. Onze technologie zit bijvoorbeeld achter het volgende artikel: https://www.destentor.nl/staphorst/dankzij-ondertiteling-kan-dove-jaco-uit-staphorst-nu-ook-naar-de-raad-luisteren~a15593a7/

Zo helpt onze technologie mee aan de VN Sustainable Development goal van inclusion.

Artsen werken met AmberScript voor het omzetten van patient arts gesprekken, deze worden bewaard voor latere inzage. Zo worden betere diagnoses gesteld en werken artsen efficiënter.

Kwalitatief onderzoekers, journalisten en andere interviewers werken stukken sneller met de technologie en zo wordt een productiviteitsslag gemaakt.

In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Zoals in het volgende artikel is te lezen is onze technologie daadwerkelijk beter dan de oplossingen van grote Amerikaanse concurrenten:

https://volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/google-beheerst-het-nederlands-niet-goed-en-dat-komt-deze-start-ups-mooi-uit~b999d6f2/

Daarnaast is onze editor erg innovatief, waarbij te tekst automatisch aan de audio of video wordt gelijmd zodat verbeteringen makkelijk te maken zijn.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact