Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Publieksprijs

Altum AI

Altum AI Automated Valuation Model

Bedrijfsnaam Altum AI
KvK Nummer 71992375
Website www.altum.ai
Beschrijving onderneming Altum AI is ontstaan vanuit Promodomo en opgericht om de woningmarkt transparanter en toegankelijker te maken voor iedereen. Daar hoort een actueel en accuraat overzicht van de woning- en omgevingseigenschappen en de woningwaarde bij.

Bij Altum AI geloven we dat dat alleen écht kan, als we maximaal gebruik maken van de nieuwste beschikbare technologieën. Op deze wijze is Altum AI niet alleen nauwkeuriger, maar ook veel completer dan elke andere aanbieder van vastgoeddata.

Inmiddels is Altum AI de vertrouwde Artificial Intelligence partner van vele banken, verzekeraars en vastgoedspecialisten.
Naam innovatie Altum AI Automated Valuation Model
Beschrijving innovatie Het Automated Valuation Model (AVM) van Altum AI werkt als enige AVM in Nederland niet louter op statistieken, maar op basis van AI en Machine Learning. In plaats van een woning slechts op afstand waarderen door naar referentie objecten te kijken, zoals bij de WOZ, bouwt Altum Ai de waarde van een woning op door de individuele bijdrage van elke woningvariabele bij elkaar op te tellen. Zo draagt elke vierkante meter een stukje waarde bij, maar ook het aantal zonuren in de tuin, de afstand tot voorzieningen, etc. Groot voordeel van deze aanpak, met gebruik van de nieuwste technologie, is niet alleen de accuratesse. Doordat niet naar referentie objecten als geheel, maar naar individuele woningeigenschappen, kunnen die ook worden veranderd. Bijvoorbeeld: wat gebeurt er met een woningwaarde als je het energielabel aanpast van C naar A? Wat als de vierkante meters met 20m2 vergroot worden? Wat als er een school in de buurt wordt gebouwd? Zo weten wij precies wat waarde drijft, en wat de waarde na wijziging is. Bovendien hoeven we niet te wachten op een transactie, maar zien wij de wijziging meteen na aanpassing van de variabele. Door deze inzichten is ook de Ecowaarde ontstaan: Wat zijn de verduurzamingsmaatregelen per woning, en wat is de woningwaarde na verduurzaming? De impact op de maatschappij is hiermee groot, want de terugverdientijd van de verduurzamingsmaatregelen dalen door de woningwaardestijging tot soms nog maar 1 jaar, terwijl dit- als je louter kijkt naar de energiekosten- anders 7-12 jaar kan duren.
Website innovatie www.ecowaarde.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Door de toepassing van onze AI gedreven AVM krijgt de accuratesse van datagedreven modelwaardes een impuls. Zowel banken als kopers en verkopers hebben een eerlijker beeld bij de waarde van een (onder)pand.
Bijdrage aan een betere wereld Eerlijke data leidt tot een eerlijke waarde. De waarde van een huis is nu eenmaal niet altijd 'toevallig precies gelijk aan de verkoopprijs'. Als dat maar vaak genoeg gebeurt, stort de huizenmarkt vanzelf in, terwijl elke bank een veel te hoog gewaardeerd pand in de boeken heeft staan, dat bij (executie)verkoop, veel minder blijkt op te brengen. Daarnaast zorgt de Ecowaarde voor een flinke toename in verduurzaming, wat flink bijdraagt aan de Nederlandse en Europese klimaatdoelstellingen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er bestaat geen enkele andere AI gedreven waardebepaling die ISAE 3000 gecertificeerd is en voldoet aan de richtlijnen van NRVT en NWWI. Nedeland is een prachtig 'dataland' en wij hebben een set aan modellen ontwikkeld die daar een goed, solide nieuw product uit konden destilleren: een AVM en een Ecowaarde.

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact