Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Publieksprijs

Allergieplatform

Lekker leven met een allergie of overgevoeligheid

Bedrijfsnaam Allergieplatform
KvK Nummer 24397935
Website https://www.allergieplatform.nl
Beschrijving onderneming Lekker leven met een allergie of overgevoeligheid, dat is wat we doen bij AllergiePlatform. Hoe we dat doen? Onder andere via blogs, recepten, boeken, sociale media, (online)cursussen, lezingen, nascholingen en de AllergieBeurs.
We delen onze kennis aan zowel consumenten als zorgprofessionals.
Naam innovatie Lekker leven met een allergie of overgevoeligheid
Beschrijving innovatie 25% van de Nederlanders heeft last van een voedselovergevoeligheid (let wel, dat is géén voedselallergie). Wij hebben een serie online modules ontwikkeld waarbij we mensen helpen gezond, lekker en veilig te eten zodat ze geen tekorten oplopen aan voedingsstoffen. De modules zijn te vergelijken met een puzzel, eerste fase worden de voedingsstoffen geëlimineerd, daarna worden de stoffen één voor één als een puzzelstukje getest. Je komt er dan achter hoeveel je van elk voedingsmiddel kunt eten en 100% vermijden is dan onnodig. Dit voorkomt dat mensen onnodig, uit angst voor een reactie, veel te veel voedingsmiddelen mijden. Dit maakt bijvoorbeeld uit eten gaan, verjaardagen en etentjes bij vrienden veel makkelijker en kunnen ze Lekker Leven!
NB: Wanneer je een voedselallergie hebt is 100% vermijden wel essentieel, bij voedselintoleranties is het zoeken van je grenzen juist erg belangrijk.
Website innovatie https://www.allergieplatform.nl/allergie...
Noodzaak en belang van deze innovatie Als je last hebt van een voedselovergevoeligheid wordt er vaak gedacht dat je meedoet aan een mode grill. "Ach, doe niet zo moeilijk" en "Jij bent toch niet te dik?" zijn vaak gehoorde opmerkingen.
Uit onderzoek is gebleken dat mensen daardoor zich liever afmelden voor sociale evenementen of uit schaamte niets melden. Gevolgen lopen uiteen, van soms dagenlange buikklachten tot jeuk en huiduitslag.
Wij leren mensen graag om te gaan met hun overgevoeligheid zodat ze bewust kunnen kiezen iets wel of niet te eten en weten wat de gevolgen zijn.
Bijdrage aan een betere wereld Sociale isolatie van mensen met een voedselovergevoeligheid beperken en ze weer te laten genieten! Veel sociale evenementen draaien om eten, als dat een probleem voor je is zijn die niet leuk om te bezoeken.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Voor deze grote doelgroep, ruim 4 miljoen Nederlanders, en met deze positieve insteek is er naar ons idee geen vergelijkbaar product. Bij ons gaat het erom te laten zien wat je wél kunt eten, hoe je wél de deur uit kunt gaan en kunt genieten.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact