Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Abena Healthcare BV

Abena Nova: het eerste slimme incontinentiemateriaal voor dagelijks gebruik

Bedrijfsnaam Abena Healthcare BV
KvK Nummer 12025762
Website www.abena.nl
Beschrijving onderneming Abena heeft verschillende soorten incontinentiemateriaal, milieuvriendelijke babyluiers en verschillende andere producten voor de basiszorg in instellingen en mensen thuis. De producten van Abena onderscheiden zich door innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Geen ander merk heeft zo’n breed pakket aan incontinentieproducten. Abena heeft producten voor jong en oud, dik en dun, lang en kort, mobiel en niet-mobiel. Kortom: wij zijn er voor iedereen.
Naam innovatie Abena Nova: het eerste slimme incontinentiemateriaal voor dagelijks gebruik
Beschrijving innovatie Het eerste slimme incontinentiemateriaal voor dagelijks, de Abena Nova, is voorzien van slimme sensoren die het verzadigingsniveau van het incontinentiemateriaal van cliënten continu monitoren. Via een app kunnen zorgverleners meekijken met deze gegevens. De zorgverleners beschikken zo over realtime informatie over de verzadiging van het incontinentiemateriaal. Dit stelt medewerkers in staat om het incontinentiemateriaal van cliënten precies op het juiste moment te verschonen.
Website innovatie www.abenanova.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie De zorg kampt met stijgende personeelstekorten. In de ouderenzorg en gehandicapten zorg is het probleem nijpend. Alleen al voor de verpleeghuizen, Woonzorgcentra en thuiszorg zijn er tot 2022 ruim 187.000 mensen nodig. Door het tekort aan personeel stijgt de werkdruk bij het overige personeel. Hierdoor loopt het ziekteverzuim op, dit maakt het niet aantrekkelijker voor starters om in de zorg aan het werk te gaan. Hiermee komt de kwaliteit van zorg onder druk te staan.
Tijd voor slimme innovaties die de werkdruk verlagen, zodat er met minder mensen meer gedaan kan worden. Dat is exact wat de Abena Nova mogelijk maakt op het gebied van continentiezorg binnen zorginstellingen.

28% Tijdsbesparing:
Gedurende een proef bij verpleeghuis EVEAN is een tijdswinst van 28% gerealiseerd op continentiezorg. Door de inzet van het slimme incontinentiemateriaal nam het aantal natte bedden met 76% af en het aantal verschoningen daalde met 30%. Op die manier werd er per bewoner gemiddeld een half uur per dag aan tijd bespaard op continentiezorg. Gemiddeld is 90% van de bewoners in een verpleeghuis incontinent, daarmee is de impact van deze innovatie groot.

Deze impact is merkbaar voor zowel bewoners als medewerkers. Bewoners hoeven niet meer in een nat en koud bed te liggen, en ervaren ook minder schaamte en onrust. Hiermee wordt een grote bijdrage geleverd aan de kwaliteit van zorg voor de bewoners. Medewerkers hebben minder werk aan het verschonen van kleding en beddengoed. Dat scheelt niet alleen tijd, maar is ook een verlichting qua fysieke belasting.

20% Kostenbesparing:
Bij Evean waren er minder verschoningen nodig en er waren minder natte bedden. Dit scheelde niet alleen in tijd, maar ook in geld. De kosten werden bespaard op het vervangen van beddengoed en er werd minder incontinentiemateriaal verbruikt. Ondanks de meerprijs van het slimme incontinentiemateriaal leverde dit een netto besparing in geld op van 20% aan continentiezorg.

15% Vermindering totale afvalstroom:
Volgens Milieuplatform Zorg bestaat 50% van de afvalstroom in verpleeghuizen uit incontinentiemateriaal. Dit betekent dat de totale afvalstroom in de verpleeghuiszorg zou kunnen verminderen met ongeveer 15% als gevolg van een afname van het aantal verschoningen met 30%.
Bijdrage aan een betere wereld Vaak worden bewoners van verpleeghuizen op vaste tijdstippen verschoond. Dit is geen efficiënte en effectieve manier van continentiezorg. Incontinentiemateriaal dat onnodig vervangen wordt, zorgt voor onnodig werk en afval, fysieke belasting en ongemak voor zowel bewoners als medewerkers. Aan de andere kant zorgt een te laat vervangen incontinentiemateriaal voor veel extra werk. Door lekkages is vaak een complete verschoning van het bed en kleding nodig. De bewoners kunnen hierbij gevoelens van schaamte, ongemak en verdriet ervaren.

De Abena Nova maakt continentiezorg op maat mogelijk. Met slim incontinentiemateriaal kan het juiste moment worden bepaald voor verschoning. Hierdoor verbetert de kwaliteit van leven van mensen in zorginstellingen, wordt de werkdruk en fysieke belasting van zorgmedewerkers verminderd en de afvalstroom gereduceerd.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De Abena Nova is het eerste slimme incontinentiemateriaal voor dagelijks gebruik.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact