Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Aquaxetine Security

GrapheneOS

Bedrijfsnaam Aquaxetine Security
KvK Nummer 68653042
Website
Beschrijving onderneming Het ontwikkelen van nieuwe software en het pentesten van bedrijven.
Naam innovatie GrapheneOS
Beschrijving innovatie AquaXetine Security bestaat uit een groep mensen, die zich bezighouden met ethisch hacken. Zo hebben wij bijvoorbeeld één van de grootste datalekken in de iCloud service van Apple gevonden. Daarnaast hebben wij ook meerdere organisaties geholpen om de datalekken te dichten zoals Ziekenhuis Rivierenland Tiel, Waterschap Rivierenland, GGN Mastering Credit, AFC Ajax Amsterdam, Eventim Duitsland, Sint Antonius Ziekenhuis en nog veel meer.

Uiteindelijk hebben wij besloten om onze unieke talenten bij diverse organisaties en bedrijven aan te bieden. Wij benaderen bedrijven om hen op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen en om verbeteringen toe te passen in het bedrijf. Op deze manier blijven bedrijven up-to-date en zijn alle informatiesystemen beveiligd.

Het gaat hier om gevoelige informatie (persoonsgegevens, wachtwoorden, rekeningnummers etc.) die absoluut niet in handen van derden mogen vallen. Wij hebben ervaring met unieke methodes, die in gesloten kringen worden gebruikt op het ‘dark web’. Deze methodes gebruiken wij nu bij het ethisch hacken om datalekken op te sporen en bedrijven kant-en-klaar te maken voor een veilige toekomst.

Ook zijn de smartphones van tegenwoordig een groot gevaar voor eende organisatie . Wij maken dagelijks gebruik van diverse apps, e-mail, electronisch bankieren, wachtwoorden etc. en al deze applicaties zijn voor een hacker vaak het ultieme doel. Daarom zijn wij onze ontwikkelingen op dit gebied gaan uitbreiden.

Wij zijn een samenwerking aangegaan met Daniel Micay. Hij was tot voor kort head-developer van CopperheadOS, dat tot op heden het veiligste besturingssysteem voor mobiele telefoons in de wereld heeft ontwikkeld. Daniel Micay heeft CopperheadOS ontwikkeld maar heeft helaas het bedrijf moeten verlaten vanwege omstandigheden die zich hebben voorgedaan.

Samen hebben wij GrapheneOS ontwikkeld, dat nog beter, veiliger en sterker is dan elk ander mobiel besturingssysteem in de wereld. Wij hebben aan meerdere grotere organisaties een bezoek mogen brengen om onze ontwikkelingen met betrekking tot dit mobiele besturingssysteem toe te mogen lichten. Dit hebben wij gedaan door het verzorgen van een presentatie met een aansluitende vragenronde.

Naar aanleiding hiervan hebben wij vele positieve berichten mogen ontvangen en uiteraard hebben zich al bedrijven gemeld, die hier graag voor in aanmerking willen komen.

Ook hebben wij sinds maart 2019 officiële steun gekregen van The Tor Project en het Calyx Institute. Beide non-profit onderwijs- en onderzoeksorganisaties staan bekend als voorvechter van ‘Privacy en Security’. Het Calyx Institute zal ons mobiel besturingssysteem in gebruik gaan nemen, maar zullen ook bepaalde veiligheidsaanpassingen, die wij hebben ontwikkeld, aan hun eigen software toevoegen.

Enkele belangrijke kenmerken van ons besturingssysteem:

• Full Disk Encryption at the filesystem layer is always enabled, covering all data (AES-256-XTS) and metadata (AES-256-CBC+CTS). Encryption keys are randomly generated, and then encrypted with a key encryption key derived via scrypt from the passphrase the verified boot key and the hardware-bound Trusted Execution Environment key which also implements rate limiting below the OS layer.
• Our ous has pasted the Cellebrite Audit, we tested by it our own Cellebrite equipment
• Full verified boot, covering all firmware and OS partitions. The unverified userdata partition is encrypted and wiped by a factory reset. Rollback protection is implemented via the Replay Protected Memory Block along with direct enforcement of the OS public keys.
• Baseline app isolation via unique uid/gid pairs for each app. So each application has his own encryption, and can’t be touched by any malware from outside.
• Hardened Kernel
• Isolated memory region for slab allocation
• Secure delete, when something has been deleted it will set on 0
• Detection of write-after-free for slab allocations by verifying zero filling is intact at allocation time
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Wij weten dat we een uniek product kunnen aanbieden, waarbij beveiliging van het grootste belang is. We willen graag onze technologie inzetten om een organisatie maximaal te beveiligen.

Zo kunnen bijvoorbeeld artsen, veilig inloggen met hun smartphone op bepaalde portalen vanaf huis. Om zich bijvoorbeld voor te bereiden op een operatie.
Bijdrage aan een betere wereld Wij geven de wereld een veilig en privacy gericht besturingssysteem, vandaar ook de erkening van het Calyx institute en het Tor project.

Zo kunnen biijvoorbeeld journalisten, in het midden-oosten veilig hun werk doen, en hoef ze niet bang te zijn dat de overheid met hun meekijkt etc. Kijk naar het trieste gebeuren met de Saoedische journalist Jamal Khashoggi, en dit willen wij gaan voorkomen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is best innovatief aangezien al bedrijven nu gebruiken van onze source code om hun product te promoten. Neem deze telefoon als voorbeeld https://www.darkmatter.ae/katim/katim-phone/" deze fabrikant gebruiktn onze broncode.

En kijk naar de erkenning van GrapheneOS

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact