Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

20face

PPBM - Privacy Proof Biometrics

Bedrijfsnaam 20face
KvK Nummer 69220085
Website www.20face.com
Beschrijving onderneming 20face – ontketent de potentie van biometrie

Elk individu is uniek dat is uw biometrie ook. Met de huidige stand van de techniek kunnen computers zien of u daadwerkelijk bent wie u bent. Dat is enorm! Het maakt het leven makkelijk, veilig en comfortabel. Toepassingen zijn eindeloos. Toegangscontrole, ticketing, hospitality, loyalty, domotica, smart cities, personalisatie en nog veel, veel meer.
Naam innovatie PPBM - Privacy Proof Biometrics
Beschrijving innovatie Samen met partners rollen we onze herkenningstechnology uit, terwijl we de gebruikers van die systemen volledige privacy garanderen. En natuurlijk veiligheid, comfort en of gemak. Het is eigenlijk zelfs veiliger dan elk ander systeem want we hebben echt uw fysieke aanwezigheid nodig. U kunt niet in uw auto zitten en op het zelfde ogenblik op kantoor zijn. Het is eenmalig aanmelden en oneindig voordeel genieten van partijen die op ons platform zijn aangesloten. Met hetzelfde account gaat u langs de slagboom, door de toegangsdeur, klokt u in en rekent u af in de kantine. Om maar een voorbeeld te noemen. Oja, en s’avonds naar een festival of voetbalwedstrijd kan ook. U bepaalt zelf uw mogelijkheden.

We weten overigens goed waar we het over hebben. Hier in Nederland is privacy erg belangrijk en is de acceptatie van dit soort systemen nog best een uitdaging. Juist door de gebruiker zelf het heft in handen te geven kunnen daar veel winst boeken. Ook qua gezichtsherkenning weten we trouwens goed waar we het over hebben. We zijn gelieerd aan de Universiteit van Twente, waar de enige biometrische vakgroep van Nederland is gehuisvest, die overigens wereldwijd bekendheid geniet. Wij ontwikkelen onze technologie dus zelf en in huis. Ook een belangrijk en niet te verwaarlozen onderdeel van onze vertrouwenspositie en privacy by design propositie.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Dit is intelligente technologie. Het is kunstmatige intelligentie. En die intelligentie is aardig slim aan het worden, maar ook erg krachtig en machtig. Kunnen we deze systemen wel vertrouwen met de data en vooral de context die het creëert? Het antwoord is ja, maar er is wel een voorwaarde: De core business van het system moet de privacy van de gebruiker zelf zijn.

Alleen op die manier is een technologie en het bedrijf erachter te controleren.
Bijdrage aan een betere wereld Wij zetten technologie in (biometrics i.c.m. blockchain) om de eindgebruiker de controle terug te geven die ze zijn kwijtgeraakt aan de grote technologie reuzen die vaak een gratis dienst en een verborgen business model hebben. Er is wantrouwen ontstaan en dat wantrouwen staat in de weg van de mogelijkheden. Door principes als tech-for-good en privacy-by-design in onze visie te integreren kunnen we het vertrouwen terugwinnen en de échte mogelijkheden blootleggen en invullen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Met name het combineren van principes en technologieën zorgt ervoor dat we een volledig unieke propositie in de markt aan het zetten zijn, die zowel technologisch als maatschappelijk grote impact zal hebben.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact