Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

vanPlestik

3D printen met afgedankt plastic

Vrouw staat een plastic stoel

Bedrijfsnaam vanPlestik
KvK Nummer 67254128
Website www.vanplestik.nl
Beschrijving onderneming vanPlestik maakt grote objecten van gerecycled plastic met behulp van een 3D printer.
Naam innovatie 3D printen met afgedankt plastic
Beschrijving innovatie vanPlestik heeft een 3D printer ontwikkeld en gebouwd die plastic afval gebruikt als grondstof.

In Nederland zetten we plastic afval on-demand om in unieke, hoogwaardige en betaalbare objecten zoals meubels en onderdelen voor de lokale industrie.

Wereldwijd willen wij bijdragen aan het reduceren van het plastic afvalprobleem door plastic recycling kosteneffectief en lokaal, op plekken ver van conventionele recycling faciliteiten mogelijk te maken.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Plastic afval zorgt wereldwijd voor grote problemen.
Van het in Nederland ingezamelde plastic afval eindigt nog steeds meer dan de helft nog steeds in de verbrandingsoven.
Dit heeft vaak te maken met het feit dat de stromen niet hoogwaardig genoeg zijn. Er is een fractie van een andere kunststof aanwezig of er zijn vervuilingen aanwezig van andere materialen zoals hout of metaal. Het puurder maken van dit soort stromen is kostbaar. Bovendien is de prijs van virgin (nieuw) plastic erg laag. Het is dan al snel niet economisch rendabel om een partij gerecycled plastic verder op te werken.

bij het ontwerpen van onze 3D printer hebben we rekening gehouden met de vervuilingen die aanwezig kunnen zijn. Zo kunnen we ook die partijen plastic gebruiken die voor de standaard verwerkers niet geschikt zijn.
Bijdrage aan een betere wereld Door relatief laagwaardig gerecycled plastic om te zetten in hoogwaardige producten voegen we waarde toe aan het materiaal.
Onze techniek maakt het mogelijk om lokaal en on demand plastic afval om te zetten in nieuwe producten.
We hopen hiermee ook anderen te inspireren om meer met dit materiaal te gaan werken.
Door zijn lokale karakter kan de techniek ook een belangrijke rol vervullen op plekken waar recycling nog niet gebeurt, omdat de faciliteiten er niet zijn of logistiek niet haalbaar zijn.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel 3D printen op het formaat waarop wij dit doen is een heel jonge techniek en daarmee ├╝berhaupt nog vrij uniek.
We onderscheiden ons van anderen die deze techniek gebruiken op twee manieren:
- Ons uitgangspunt is altijd het materiaal, we gebruiken alleen maar 100% gerecycled plastic.
- We bieden niet alleen producten maar ook de techniek aan. Zo kunnen andere organisaties en bedrijven van hun plastic afval producten maken die zij zelf nodig hebben of aan hun klanten kunnen verkopen. Een voorbeeld van zo'n samenwerking is een recente met Brouwerij de Prael uit Amsterdam. We zijn met deze bierbrouwerij aan het onderzoeken of we van hun gebruikte plastic bierfusten meubilair kunnen maken voor in hun eigen restaurant/cafe.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact