Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

uCrowds

Simuleert grote mensenmassa's

Explosie

Bedrijfsnaam uCrowds
KvK Nummer 70493723
Website www.ucrowds.com
Beschrijving onderneming We bieden software aan die mensenmassa's simuleert in grote infrastructuren, evenementen of computergames.
Naam innovatie Simuleert grote mensenmassa's
Beschrijving innovatie We komen steeds meer in situaties terecht met grote mensenmassa’s, bijvoorbeeld wanneer we reizen, winkelen, of naar een stadion gaan. Met onze unieke simulatiesoftware kunnen we met een hoge precisie en heel efficiënt voorspellen wat er in verschillende scenario’s gaat gebeuren. Zo is de software al gebruikt om: evacuatiescenario’s door te rekenen bij enkele metrostations van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn, uitspraken te kunnen doen over de veiligheid van reizigers bij Schiphol, en de doorstroom te verbeteren bij evenementen zoals de Tour de France in Utrecht of de Apenheul in Apeldoorn.
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=JZ0C7m8y...
Noodzaak en belang van deze innovatie uCrowds levert met haar unieke oplossingen een bijdrage aan o.a. veilige en leefbare steden, gebouwen, efficiënte vervoersstromen, en betere trainingen. Dat dit nodig is blijkt uit de grote problemen en vele slachtoffers bij evenementen zoals de Hadj in Saoedi-Arabië, de Love Parade in Duitsland en de Dodenherdenking in Nederland. Het meten en voorspellen van het gedrag van grote mensenmassa’s is van levensbelang.
Bijdrage aan een betere wereld Hoe zorgen organisaties ervoor dat een stad in enkele dagen tijd meer dan een half miljoen bezoekers veilig kan ontvangen? Waar en wanneer ontstaan potentieel gevaarlijke situaties, hoe kunnen we deze signaleren, en wat kunnen we er van tevoren en tijdens het evenement aan doen om gevaarlijke situaties te voorkomen? Met de uCrowds software kunnen we deze vragen beantwoorden en ook realistische mensenmassa’s creëren in
computer games.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel uCrowds introduceert de eerste schaalbare en interactieve simulatie-softwarea voor mensenmassa’s ter wereld. Deze is gebaseerd op 10 jaar wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Utrecht, zie https://www.staff.science.uu.nl/~gerae101. De software heeft vele unieke kenmerken, zoals het kunnen simuleren van (sociale) groepjes mensen, en het real-time kunnen omgaan met een veranderende omgeving (zoals hekken die verplaatst worden, of een brug die instort).

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact