Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

twnkls|augmented reality

AR entreprise solutions

twnkls

Bedrijfsnaam twnkls|augmented reality
KvK Nummer 52400050
Website twnkls.com
Beschrijving onderneming Een Augmented Reality en Computer Vision powerhouse
Naam innovatie AR entreprise solutions
Beschrijving innovatie Augmented reality (AR) stelt je instaat om virtueel elementen toe te voegen aan de werkelijkheid.

AR stelt je in staat om in de toekomst te kijken: “hoe staat die IKEA stoel in mijn huis kamer?”.

Of, krijg een kijkje in het verleden: “Hoe zag het dorpsplein er vroeger uit?”. AR versmelt de echte wereld met de fysieke. Kijk dwars door een Lamborghini heen en zie het motorblok. Of breng een Hollywood film tot leven in de Nederlandse supermarkt doordat kinderen virtueel op te foto kunnen gaan met hun favoriete karakter. Het unieke van TWNKLS is dat waar andere mooie beelden laten zien en proof of concepts presenteren hebben de applicaties van TWNKLS al miljoenen downloads wereldwijd. Op YouTube circuleren de mooiste visionaire video’s, maar wij richten ons graag op wat er daadwerkelijk mogelijk is. Niet imagine what you can do with it, maar look what we have done.
Website innovatie http://twnkls.com/portfolio/
Noodzaak en belang van deze innovatie Virtueel elementen toe te voegen aan de werkelijkheid klinkt simpel, maar dit gaat echt alles veranderen. Tim Cook (CEO Apple) geeft het al aan: “AR will be the new paradigm just like the internet was, and it is going to change everything”. Waar andere mensen naar een huis kijken en een normaal dak zien, zie jij met een AR applicatie datzelfde dak maar zie je ook de afmetingen in m2, zie je door middel van “drag and drop” hoeveel zonnepanelen daarop kunnen. Én zie je op basis van de locatie waar je staat en de helinghoek, het aantal verwachte zonuren en daarmee de terugverdientijd. Je ziet beide dus een huis met een dak maar hebt een hele compleet andere ervaring. AR empowered, in tegenstelling tot VR dat je realiteit vervangt en je afsluit van de echte wereld verreikt AR je wereld juist. Je zou het ook explained reality kunnen noemen. Een andere app van ons: IKEA Place geeft antwoord op de meest essentiële consumenten vraag “hoe staat deze meubel in mijn woonkamer?”. Want of je nou in de IKEA-catalogus zit te bladeren, op de website zit of zelfs als je in de IKEA-winkel staat was het tot voorkort niet mogelijk om voor je aankoop te zien hoe de meubel in je woonkamer staat. En met IKEA Place plaats je die zo virtueel in je woonkamer.
Bijdrage aan een betere wereld De innovaties van TWNKLS dragen op meerdere manieren bij aan een betere wereld. IKEA of andere virtuele objecten kunnen plaatsen biedt de consument meer zekerheid in het aankoop proces, minder teleurstelling achteraf en minder retour en transportkosten. Maar dat is niet alles, middels een slimme AR-bril kun je meekijken met wat de ander ziet doordat er een camera in de bril zit met microfoon. Een simpel idee maar dit gaat ontzetten veel gevolgen hebben voor de arbeidsmarkt. Want nu kan een senior, die anders werd overgeslagen, op kantoor, meerdere junioren helpen die dagelijks zich in het werkveld bevinden. Zo kunnen junioren sneller het werkveld in, wat ontzettend positief effect heeft op het landelijk tekort aan technisch personeel. en kunnen ouderen werknemers langer aan het werk blijven.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel
Sinds 2008 wordt er gesproken over AR. Dus AR is niet echt meer origineel. Wat wel nieuw is en uniek is, is dat waar andere bedrijven praten over wat mogelijk is op het gebied van AR, TWNKLS al als één van de weinige in de wereld echte AR entreprise solutions bij klanten heeft neergezet met miljoenen downloads wereldwijd.
Van Lamborghini tot Heerema en van IKEA t/m Ottolift, de entreprise solutions van TWNKLS maken processen sneller, efficiënter en gemakkelijker. We empower operators!

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact