Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

eek coffee

klimaat premie op onze producten “eekpremie”

Pak eek coffee met daarbij kopjes en glaasjes koffie

Bedrijfsnaam eek coffee
KvK Nummer 63650541
Website www.eekcoffee.com
Beschrijving onderneming Wij zijn een nieuw levensmiddelen merk “EEK” en we beginnen met koffie.
Of het nu koffie, thee of cacao is, bij eek zijn we gek op mooie levensmiddelen met bijzondere verhalen vanuit de hele wereld.
eek is meer dan alleen maar lekkere koffie. We houden van kwaliteit, maar we vinden integriteit en transparantie minstens zo belangrijk. Daarnaast houden van onze planeet en laten we haar graag goed & leefbaar achter voor de toekomstige generaties. Het is onze missie om consumenten op de meest duurzame wijze kennis te laten maken met specialty koffie, thee & cacao. Ons plan bevat 3 onderdelen.
1. De groene koffie die we gebruiken is bij voorkeur gecertificeerd met het Rainforest Alliance, Fairtrade, Biologisch keurmerk of ingekocht via direct trade.
2. Gezond & Lekker. 100% Natuurlijk, onze producten zijn vrij van kunstmatige toevoegingen.
3. Klimaat Positief. Om een bijdrage te leveren aan een groenere wereld, hanteren wij de eekpremie op onze producten.
Naam innovatie klimaat premie op onze producten “eekpremie”
Beschrijving innovatie Klimaat Positief consumeren. Om een bijdrage te leveren aan een groenere wereld, hanteren wij de eekpremie op onze producten. Deze premie investeren wij voor 100% in duurzame groene energie (wind & zon) projecten. Hiermee compenseren we niet alleen onze Co2 uitstoot, maar laten we echt een groene footprint achter.
Website innovatie https://www.eekcoffee.com/eek-premium/ee...
Noodzaak en belang van deze innovatie Koffie is na aardolie het meest verhandelde product wereldwijd. In Nederland alleen al wordt jaarlijks meer dan 120 miljoen kg koffiebonen geconsumeerd, waarvan ongeveer de helft inmiddels gecertificeerde koffie is. Onze huidige koffievariant is Rainforest Alliance gecertificeerd en dus eerlijk met aandacht voor mens en milieu geteeld en geoogst. Daarnaast laten wij in plaats van een negatieve impact op het milieu juist een positieve impact achter door een deel van de omzet, de eekpremie te investeren in duurzame energie (wind en zon) projecten.
Bijdrage aan een betere wereld Rainforest Alliance een positieve impact op het beschermen van tropisch regenwoud en op de rechten van de kleine koffieboeren en de plantage medewerkers. Op onze eerste variant hanteren wij een premie van € 0,50 per kg wat neerkomt op 0,5 cent per kopje koffie voor een betere wereld. Deze eekpremie zullen wij investeren in duurzame wind en zonne-energie projecten, welke als vervanging komen voor vervuilende kolencentrales en nucleaire energiecentrales, die in het verleden al vaker voor grote wereldwijde ophef en milieuverontreiniging hebben gezorgd. In de landen van herkomst kunnen het ook kleine lokale projecten zijn die wij zullen ondersteunen als bijvoorbeeld een zonnecel project van WakaWaka in Rwanda, waar leerlingen een zonnecel en accu met led lamp krijgen om zo ook s ’avonds nog hun huiswerk te kunnen maken of te lezen zonder dat ze daarvoor vervuilende en ongezonde kerosine lampen hoeven te gebruiken. Deze investeringen willen wij dus zowel in het land waar de producten geconsumeerd worden als in het land waar de producten geteeld worden doen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Wij kennen nog geen vergelijkbaar voorbeeld.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact