Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

WerkInJeEigenWijk

KM4S2P Keuzes Maken, Samen Sterker, Slimmer Solliciteren, Persoonlijk Positief

Mieren

Bedrijfsnaam WerkInJeEigenWijk
KvK Nummer 65860802
Website www.werkinjeeigenwijk.nl
Beschrijving onderneming Wim van Oudheusden is non-profit sociaal ondernemer. Met zijn bedrijf WerkInJeEigenWijk helpt hij allerlei mensen aan een baan die bij hen past.
Naam innovatie KM4S2P Keuzes Maken, Samen Sterker, Slimmer Solliciteren, Persoonlijk Positief
Beschrijving innovatie Ik werk als sociaal ondernemer voor 100% vraaggestuurd. Niet de werkgever of vacature staat op de eerste plaats, maar de persoon die ik coach. Dat vertaalt zich in mijn UNIEKE werkVINDmethode KM4S2P, wat staat voor Keuzes Maken,
Samen Sterker, Slimmer Solliciteren en Persoonlijk Positief. Uitsluitend een-op-een coaching, geen e-dienstverlening.
Bij ‘Keuzes maken’ zit een kansenanalyse, zodat we kunnen kijken hoe groot de kans op de arbeidsmarkt is binnen de regio en voor welke beroepen nog een kans is, want je hebt ook te maken met uitstervende beroepen. Met ‘Samen Sterker’ gaan we samen op zoek naar je verborgen talenten en competenties/vaardigheden, want die heeft iedereen. Je kunt er dan achter komen wie je bent en waar je sterk in bent en dat heeft een positief effect want je kunt dan daarna nóg ‘Slimmer Solliciteren’. Je leert dan om met verschillende trucs je sollicitatiebrief en Curriculum Vitae (CV) slimmer te schrijven en de kans is dan groter dat jouw brief bovenop de stapel komt.

Ook kun je via ons een foto laten maken door een fotograaf, want dat werkt ook altijd goed bij een sollicitatiebrief. En zo word je vanzelf ook ‘Persoonlijk Positief’, want we gaan keihard knokken voor jouw baan en dat je positief in het leven komt te staan. Een gediplomeerde budgetcoach maakt het (huishoud)plaatje compleet.

Gepaard gaande met software met de meeste vacatures van heel het land met als extraatjes: elk uur de net toegevoegde plus de mogelijkheid om alleen jouw unieke persoonlijkheid in te voeren en alleen dáárbij passende banen te zoeken; omdenken in de praktijk dus! Alle vacatures die op verschillende sites staan, worden gefixeerd en dan is één site voldoende. Je hoeft dus geen tientallen vacaturesites meer te bekijken. De software zoekt op basis van jouw karaktereigenschappen en kwaliteiten naar functies die voor jou geschikt zijn. Het werkt dus andersom. De werkzoekende zoekt niet naar een geschikte vacature maar de vacature is op zoek naar de geschikte kandidaat. Wij vullen samen een profiel in en van de ruim honderdduizend vacatures in uw regio kunnen er wel duizend in aanmerking komen. Dan ga je selecteren op bijvoorbeeld reisafstand en opleiding en dan vallen er weer vacatures af, waardoor er alleen vacatures over blijven die precies bij jou passen.
Website innovatie https://www.burooudkomers.nl/uniek-werkv...
Noodzaak en belang van deze innovatie Als non-profit sociaal ondernemer blijkt het heel goed mogelijk om sneller (in 2 in plaats van 6-8 maanden) alle soorten werkzoekenden met een kans van 60% bij een gemiddelde leeftijd van 46 jaar naar een baan te bemiddelen.
Daarmee kan door een eenmanszaak per jaar 400.000 euro aan uitkeringen worden bespaard tegen een onkostenvergoeding betaald door de werkzoekende, die daarmee bewijst écht te willen werken!
Bijdrage aan een betere wereld Andere plannen zijn, dat we naast het al spreekuur houden in verschillende buurthuizen, we onze diensten nog kunnen gaan uitbreiden: we kunnen bijv. workshops gaan geven voor ZZP-ers en MKB-ers om die meer omzet te laten genereren door erover te praten en misschien onderling een werknemerspool te genereren. Als elke MKB-er niet verder kan groeien omdat men 0,2 fte nodig heeft
en een andere MKB- er ook, en die niet kan omzetten in een reguliere arbeidsplaats kan dat dé oplossing zijn.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Vaak vragen mensen waarom heten jullie WerkInJeEigenWijk? Laten we dat even bespreken.

Dat heeft te maken met een visie op de toekomst van de economie. Wij geloven erin dat er op laag niveau in buurten een micro-economie kan ontstaan, waarbij er nogal veel geruild wordt, maar ook werkzaamheden - zelfs ook betaald - onderling vormgegeven worden. Ook zou een lokale munt daarbij kunnen passen als betaalmiddel of de Hilversumpas.

Buurteconomie heeft de toekomst en kan vergeleken worden met een eiland waar ik gewoond heb met 3000 inwoners; een buurt in Hilversum is zelfs groter dan 3000 mensen. Op dat eiland functioneerde de genoemde micro economie prima! Daarmee heeft het dus te maken.

In hoeverre heeft zich dat idee al vertaald naar onze werkzaamheden? We hebben al een vacaturelijst gesorteerd op postcode, zodat je in je eigen wijk in je eigen buurt kunt kijken of er banen te vinden zijn.

Andere plannen zijn, dat we naast het al spreekuur houden in verschillende buurthuizen, we onze diensten nog kunnen gaan uitbreiden: we kunnen bijv. workshops gaan geven voor ZZP-ers en MKB-ers om die meer omzet te laten genereren door erover te praten en misschien onderling een werknemerspool te genereren. Als elke MKB-er niet verder kan groeien omdat men 0,2 fte nodig heeft
en een andere MKB- er ook, en die niet kan omzetten in een reguliere arbeidsplaats kan dat dé oplossing zijn.

Vandaar dat we de naam WerkInJeEigenWijk hebben.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact