Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

VitalFluid

Plasma Activated Water (PAW)

PAW Lab Unit

Bedrijfsnaam VitalFluid
KvK Nummer 61141208
Website www.vitalfluid.nl
Beschrijving onderneming VitalFluid is een kenniscentrum op het gebied van plasma geactiveerd water en toepassingen hiervan.
Naam innovatie Plasma Activated Water (PAW)
Beschrijving innovatie Wanneer water wordt behandeld met plasma dan verkrijgt het water unieke desinfecterende eigenschappen. Na circa 15 minuten neemt deze werking weer af. Het is hiermee mogelijk om een desinfecterend water te produceren, uitsluitend door gebruik te maken van lucht, water en elektriciteit. PAW is een duurzaam alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen in de land en tuinbouw.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Bij het telen van gewassen worden chemische bestrijdingsmiddelen ingezet om plantziektes te voorkomen en te bestrijden. Deze chemische middelen komen hierdoor in onze voedselketen, grondwater en het milieu.
PAW kan worden ingezet als duurzaam alternatief voor het gebruik van chemicaliƫn in de land en tuinbouw, door het gewas hygiƫnisch en schoon te houden. Na gebruik valt het geactiveerde water terug, en wat resteert is nitraathoudend water, een uitstekende meststof voor planten en gewassen.
Bijdrage aan een betere wereld Ons doel is met deze innovatie een duurzaam alternatief te bieden voor het gebruik van agrochemicalien in de land en tuinbouw.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel PAW is een nieuwe technologie. VitalFluid ontwikkeld equipement om PAW te producten en werkt samen met eindgebruikers om PAW in de praktijk toe te passen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact