Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

ViriCiti

Elektrische bus monitoring & Slim Laden

ViriCiti dashboard mockup

Bedrijfsnaam ViriCiti
KvK Nummer 56269315
Website www.viriciti.com
Beschrijving onderneming ViriCiti is een IT bedrijf, gespecialiseerd in het monitoren van elektrische bussen, trucks en laadstations. ViriCiti vertaalt en analyseert alle elektrische voertuigdata naar overzichtelijke online dashboards waarin alle data real-time en historisch per milliseconde beschikbaar is. Gebaseerd op deze data voorspellen we o.a. de nog te rijden kilometers, monitoren we laadprocessen en geven inzicht in technische en operationele problemen waarop we real-time feedback geven.

ViriCiti is opgericht in 2012 en heeft vanaf toen ongeveer 700 elektrische bussen en trucks aangesloten op het framework. Het team bestaat nu uit zo’n 30 collega’s op het hoofdkantoor in Amsterdam en twee salesafdelingen in de Verenigde Staten.
Naam innovatie Elektrische bus monitoring & Slim Laden
Beschrijving innovatie Het ViriCiti platform bestaat uit een online platform waar vervoerders kunnen inloggen. Het ViriCiti platform heeft zich over de jaren steeds meer ontwikkeld en biedt sinds kort niet alleen voertuig data inzichten, maar ook laadpaal data en slim laden als diensten aan. Door slimme toepassingen van real-time data, kunnen elektrische operaties worden geoptimaliseerd en financieel rendabel(er) worden.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Klimaatdoelstellingen komen steeds dichterbij en nu dat het aandeel elektrische bussen/trucks in vloten steeds groter wordt, wordt de laadkant van een elektrische operatie steeds belangrijker. De netaansluiting moet het ten eerste aan kunnen en om een elektrische operatie rendabel te maken, is het van belang dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van energie. Door het combineren van voertuiginformatie, laadinformatie en route-informatie kan ViriCiti met deze manier van slim laden hét verschil maken.
Bijdrage aan een betere wereld Het ViriCiti platform biedt inzichten in de mogelijkheden van elektrische voertuigen en laadstations aan bedrijven. Door deze inzichten wordt range anxiety geëlimineerd en kunnen zij met zekerheid hun batterij leger rijden, hun voertuig langer inzetten zonder te laden en dus meer kilometers rijden. Met het ViriCiti systeem wordt de inzet van elektrische voertuigen met 25% verhoogd.

Met elke kilometer die een elektrische bus rijdt, vergeleken met een Diesel standaard EURO 6, een elektrische bus bespaart de wereld 0.97 CO2, 1.55 g NOx en 0.04 gram fijnstofdeeltjes. Alleen over 2017 heeft ViriCiti bijgedragen aan een wereldwijde bruto besparing van meer dan 6.736 ton CO2-emissie, 11.3 ton NOx en 283 kg fijnstof. Onze klanten reden met ons systeem toen 7,284,508 elektrische kilometers.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het monitoren van laadstations en slim laden is een zeer nieuw concept dat door weinige partijen nog wordt uitgevoerd. Onze originaliteit ligt in het feit dat wij zowel inzicht hebben in het voertuig alsook in de laadstations. Doordat wij de koppeling kunnen maken tussen route, batterij-type, voertuig efficiëntie en route-informatie (drukte, tijden, terrein, etc), kunnen wij zeer nauwkeurig bepalen hoeveel energie een bus nodig heeft en wanneer. Zo kunnen we de laadstations en laadsnelheid vanaf afstand zo aansturen dat elke bus precies genoeg is opgeladen en zo efficiënt mogelijk gebruikt heeft gemaakt van dalen in het net.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact