Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Vibers

Vibers

Ondernemers met kistje ingepakte tomaten

Bedrijfsnaam Vibers
KvK Nummer 69634734
Website www.vibers.nl
Beschrijving onderneming Ontwikkelen, produceren en vermarkten van folie voor verpakkingen van Olifantsgras.
Naam innovatie Vibers
Beschrijving innovatie Vibers is een nieuw, circulair materiaal voor verpakkingen. Het wordt gemaakt van Hollands Olifantsgras.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Het Olifantsgras wordt geteeld in Nederland en er wordt lokaal kennis opgebouwd. Boeren en loonwerkers hebben daarmee een nieuwe markt die internationaal kan worden uitgerold. We maken gebruik van Nederlandse maakindustrie ipv uit verre landen. We kunnen werken op bestaande machines in de plasticindustrie, dus geen nieuwe investeringen nodig. Vibers strijdt niet tegen de plasticindustrie maar wil ze verleiden met een betere grondstof. Vibers gaat voor impact!
Bijdrage aan een betere wereld We maken een bio-based, bio-degradeerbare en composteerbare verpakking. Daarmee vervangen we oliegebaseerd plastic verpakkingsmateriaal. Olifantsgras is bovendien een snelgroeiend gewas dat 4x zo veel CO2 vastlegt als een bos met bomen. Er is geen mest nodig en geen bestrijdingsmiddelen. Thermovormen gebeurt op een lage temperatuur waardoor tot 40% wordt bespaard op energie.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Vibers is een materiaal dat gebruikt kan worden in bestaande machines. De verpakking onderscheidt zich door een natuurlijke look 'n' feel, is bio-based, bio-degradable en composteerbaar. De consument mag het bij het GFT weggooien.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact