Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

VanderSat

Hoge resolutie bodemvocht, temperatuur en biomassa door middel van satellieten

Kaart van Canada met weergave van bodemvocht

Bedrijfsnaam VanderSat
KvK Nummer 63628120
Website www.vandersat.com
Beschrijving onderneming VanderSat ziet water en temperatuur door middel van satellieten. Elke dag, overal op aarde met ongeevenaarde precisie.
Naam innovatie Hoge resolutie bodemvocht, temperatuur en biomassa door middel van satellieten
Beschrijving innovatie De gepatenteerde VanderSat methode zorgt ervoor dat we met een 62.500 keer betere resolutie bodemvocht wereldwijd kunnen zien. Dan doen we dagelijks terwijl we door de wolken heen kijken met behulp van satellieten.
Website innovatie https://agfundernews.com/vandersat-satel...
Noodzaak en belang van deze innovatie De Vandersat innovatie zorgt ervoor dat we voor het eerst op zeer gedetaillerde schaal kunnen zien waar en hoeveel water er in de bodem zit. De gevolgen voor de landbouw, watersector en meteosector zijn groot. Oogsten kunnen beter voorspeld worden, pesticide gebruik kan verminderen, overstromingen kunnen beter in kaart gebracht worden en weersvoorspellingen worden beter. VanderSat werkt al met de grootste landbouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen in de wereld en bouwt voort op de Nederlandse kennis op het gebied van water en landbouw.
Bijdrage aan een betere wereld Door klimaatverandering zal het steeds belangrijker worden om goed om te gaan met water. De VanderSat innovatie maakt dit mogelijk. Iedere plek op aarde kan gemonitord worden op water, temperatuur en biomassa en er kan op verbruik van water gestuurd worden, maar ook kunnen boeren in ontwikkelingslanden een verzekering afsluiten voor droogte door onze data, tegelijkertijd kan nu worden wanneer een landbouwschimmel kan ontstaan en kan men het verbruik van pesticide verminderen door zeer precies te spuiten op de plekken waar VanderSat aangeeft dat het nodig is (precisielandbouw)
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er is momenteel geen andere organisatie die deze service biedt. De methode is gebaseerd op 20 jaar academisch onderzoek van onze medewerkers in de academische wereld en de NASA. Ook is het feit dat VanderSat 'door de wolken' heen kijkt uniek. De methode is gepatenteerd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact