Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Vandebron

Vandebron

Bedrijfsnaam Vandebron
KvK Nummer 59394218
Website www.vandebron.nl
Beschrijving onderneming Vandebron is 's werelds eerste energiemarktplaats die consumenten direct verbindt met lokale duurzame energiebronnen. Klanten kiezen zelf bij welke producent ze energie afnemen en weten zo precies waar hun goeie energie vandaan komt en waar hun geld naartoe gaat. Vandebron wil als energiedienstverlener dat mensen juist minder energie verbruiken, en maakt daarom geen winst op de energie die klanten afnemen. Zo kunnen lokale bronnen hun energie voor een eerlijke prijs verkopen en krijgen zij kans om door te investeren in nog meer duurzame oplossingen. Vandebron is gevestigd in Amsterdam en in 2014 opgericht door Aart van Veller, Remco Wilcke en Matthijs Guichelaar. Het bedrijf werkt toe naar een missie: zo snel mogelijk naar 100% duurzame energie, 100% van de tijd. Inmiddels zijn ruim 120 energiebronnen en meer dan 120.000 klanten aangesloten op de marktplaats.
Naam innovatie Vandebron
Beschrijving innovatie Vandebron is de eerste online marktplaats waar je duurzame energie rechtstreeks van de bron koopt. Via Vandebron kies je zelf je energiebron; hierdoor weet je precies waar je stroom vandaan komt en waar je geld naartoe gaat. Het bedrijf is opgericht vanuit het doel de energiemarkt transparanter en duurzamer te maken. Het begon met een simpele vraag: waarom kunnen we onze elektriciteit niet rechtstreeks van een windmoleneigenaar kopen? Sindsdien geeft het bedrijf een andere draai aan de energiemarkt. Vandebron werkt toe naar een ambitieuze missie: 100% duurzame energie in Nederland. Door een directe koppeling tussen vraag en aanbod te leggen, kan de markt voor lokaal geproduceerde groene energie verder groeien. Dat is nodig: slechts 6 procent van alle energie in Nederland komt uit hernieuwbare bronnen. Daarmee ligt Nederland ver achter. Hoe dat komt: het is te gemakkelijk om grijze stroom via goedkope certificaten te vergroenen. Daardoor denkt meer dan 60 procent in Nederland dat zij groene stroom kopen, terwijl het zwarte stroom is met een groen etiketje. Bij Vandebron worden stroom en certificaten niet gescheiden. De energiebron die jij kiest, is dus ook echt degene die jouw energie opwekt. Ook kunnen energiebronnen hun energie voor het eerst rechtstreeks aan consumenten verkopen en hun eigen prijs bepalen. Daarnaast verdient Vandebron alleen aan de vaste leveringskosten zonder winst te maken op de verbruikte stroom. Daarmee is dit het eerste businessmodel dat het opwekken van duurzame energie rendabeler maakt, waardoor het aantrekkelijker wordt om te investeren in de opwek van meer duurzame energie.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Vandebron gaat sinds de oprichting de ondoorzichtigheid in de energiemarkt te lijf. Deze branche is op veel vlakken onvoldoende transparant voor de Nederlandse consument. De energiemaatschappijen leveren op volstrekt ondoorzichtige wijze zogenaamd groene stroom aan de consument. Door openheid te geven over de herkomst van stroom via een directe koppeling, heeft Vandebron de energiemarkt weten op te schudden. Onze klanten hebben inzicht in de hele keten: waar de energie vandaan komt en wat er gebeurt met het geld van hun energierekening. In tegenstelling tot ouderwetse energiebedrijven verdienen wij niks aan het energieverbruik van onze klanten; ze betalen alleen abonnementskosten. Als meer klanten energie gaan besparen en zelf opwekken, kunnen we weer meer mensen op duurzame, Nederlandse energiebronnen aansluiten. Vandebron's innovatieve businessmodel zorgt zo voor een win-win-win situatie voor alle betrokkenen. De producent die een eerlijke prijs krijgt, de consument die een eerlijke prijs betaalt en precies weet waar diens energie wordt opgewekt, en uiteindelijk, de planeet die leefbaar blijft voor toekomstige generaties.
Bijdrage aan een betere wereld Vandebron is een energiemarktplaats begonnen met het doel de energiemarkt eerlijker, transparanter en duurzamer te maken. Dit vanuit een geloof dat verduurzaming niet volgt door vanaf de zijlijn te zeggen wat misgaat, maar door zelf actief impact te maken, samen met de consument. Samen werken we toe naar een duidelijke missie: zo snel mogelijk naar 100% duurzame energie. Momenteel kiezen veel Nederlanders voor groene stroom, maar om goeie energie te kunnen leveren, moet er ook goeie energie geproduceerd worden. Vandebron is er volledig op ingericht de productie van lokale, groene energie te stimuleren. Daarom maakt Vandebron, in tegenstelling tot traditionele leveranciers, geen marge op energie. Wij vinden dat degenen die de energie opwekken, zoals een boer die heeft geïnvesteerd in een zonnepark of windmolen, ook degenen moeten zijn die eraan verdienen. Zo kunnen ze hun investering eerder (of überhaupt) terugverdienen met een hoger rendement en verder investeren in nog meer duurzame opwekking. Zo versnellen we de overgang naar duurzame energie in Nederland.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Vandebron is s 'werelds eerste online marktplaats voor duurzame energie. We zijn de eerste partij die klanten de keuze biedt om zelf te kiezen bij wie en waar ze hun energie afnemen, en de eerste die dit doet zonder marge te draaien op verbruik.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact