Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

ThijsTea BV

Anti-verspilling ijsthee

Producten van ThijsTea

Bedrijfsnaam ThijsTea BV
KvK Nummer ‭68058799‬
Website www.thijstea.nl
Beschrijving onderneming Productie en handel in gebottelde frisdrank gemaakt van groente en fruit dat verspild zou worden.
Naam innovatie Anti-verspilling ijsthee
Beschrijving innovatie ThijsTea maakt ijsthees van groente en fruit dat verspild zou worden omwille uiterlijke kenmerken. Deze groente en fruit zouden vernietigd worden omdat ze als dik, krom en lelijk worden gezien. Naast het daadwerkelijk redden van deze producten creëren wij ook bewustwording omtrent het probleem voedselverspilling. Daarmee hopen we nog meer voedselverspilling tegen te kunnen gaan.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Er wordt in Nederland elk jaar 800.000.000 kilo goed eten verspild. Daarvan is 250.000.000 kilo groente en fruit. Met de groei die wij doormaken zijn wij in 2020 in staat om 1% daarvan te kunnen redden. Dat klinkt weinig, maar is 2,5 miljoen kilo! Daarnaast krijgen wij veel media-aandacht en proberen wij via onze eigen kanalen bewustzijn te creëren omtrent dit probleem. 15% van de verspilling vindt bij de consument thuis plaats. Met het creëren van awareness kunnen we zo nog meer verspilling tegengaan.
Bijdrage aan een betere wereld Zoals eerder genoemd, we gaan verspilling tegen en creëren bewustzijn. Dit doen we onder andere door uit te leggen wat nu precies de problematiek is. Met al het eten dat geproduceerd wordt en vervolgens wordt verspild, wordt niet alleen het eten verspild, maar ook de energie bij productie en transport.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Gelukkig hebben we medestrijders tegen voedselverspilling. Waar wij in verschillen is dat wij het op grootschalige wijze aanpakken. Door te werken met een landelijke distributeur zijn wij inmiddels in elke landelijke groothandel verkrijgbaar en is ons bereik zeer groot. Daardoor kunnen wij een zeer grote groep mensen bereiken om ze bewust te maken van voedselverspilling. Daarnaast zijn wij mede-organisator van het platform Verspilling is Verrukkelijk. Een platform dat met behulp van MVO Nederland de krachten heeft gebundeld in de strijd tegen voedselverspilling om zo een grotere slagkracht te kunnen hebben.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact