Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Teqram - Vision Guided Robotics

Bin-picking voor de metaalindustrie

Ontbraammachine beladen

Bedrijfsnaam Teqram - Vision Guided Robotics
KvK Nummer 67265324
Website www.teqram.com
Beschrijving onderneming Industriële automatisering en vision-technologie
Naam innovatie Bin-picking voor de metaalindustrie
Beschrijving innovatie De vision-technologie van Teqram maakt 'bin-picking' mogelijk. Het verplaatsen van gestapelde en ongesorteerde metalen producten uit een bak, machine of pallet. Daarnaast levert ons systeem 'on-the-fly' kwaliteitsinspecties van producten en onderdelen
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?time_conti...
Noodzaak en belang van deze innovatie De vision-techniek van teqram biedt meerdere economische voordelen, zoals het (deels) vervangen van ploegen. Dit levert op de lange termijn een besparing op productie- en personeelskosten op. Tevens biedt het kwaliteitsvoordelen op.
Een robot levert een constante hoge kwaliteit en maakt daarbij geen fouten. Dankzij de ingebouwde kwaliteitscontrole van de producten wordt er ook een extra zekerheid toegevoegd.

Daarbij zorgt het inzetten op dit soort innovaties ervoor dat een bedrijf concurrerend kan blijven ten opzichte van bijvoorbeeld lageloon-landen.

Momenteel leven we in een periode van relatief lage werkeloosheid. Het automatiseren van productieprocessen biedt daarvoor een oplossing: Werk waar normaal gesproken een productiemedewerker voor vereist is, kan door de robot worden uitgevoerd.

De EasyEye® technologie van Teqram maakt het mogelijk dat robots taken van de mens over kunnen nemen die saai, repeterend, fysiek zwaar of zelfs gevaarlijk zijn. Zeker in de metaalindustrie is het niet ongebruikelijk om dagelijks zware metalen producten te verplaatsen. Dit vraagt veel van een werknemer. Het automatiseren van dergelijke processen biedt hiervoor een uitkomst.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Bin-picking van kleine producten op transportbanden is niet nieuw. Het Vision-systeem van Teqram maakt echter volledig flexibel automatiseren mogelijk, zelfs van grote en zware producten zoals halffabricaten uit staal. Deze producten mogelijk willekeurig geplaatst worden en zelfs afwijkend zijn van vorm. Het EasyEye® systeem herkent de producten en verplaatst deze van punt A naar B.

Daarnaast is de software 'easy to use'. Gebruikers kunnen de handelingen aanpassen, posities veranderen, add-ons gebruiken en meer. Het hele systeem is gebouwd met gebruiksvriendelijkheid centraal.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact