Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

TWTG

Light Energy

Twee mensen schudden een doos met batterijen leeg

Bedrijfsnaam TWTG
KvK Nummer 69949557
Website https://www.twtg.io/
Beschrijving onderneming TWTG is een snelgroeiend ingenieursbureau gespecialiseerd in de Internet of Things. In de laatste jaren uitgegroeid van 3 naar 35 man (gemiddelde leeftijd sterk onder de 30!) en inmiddels kantoor in een van de mooiste plekken van Nederland. Ook internationale groeiambities zijn er, TWTG won het Oranje Handelsmissiefonds in 2017. Klanten variëren sterk (PostNL, KPMG, ERIKS, Eneco, Dell en meer), maar TWTG opereert voornamelijk binnen het toepassingsveld van grote industrie. Ook een aantal eigen projecten hebben internationale aandacht verworven de laatste jaren, zoals The Things Network en de ingezonden innovatie: Light Energy. Het is echter niet zozeer belangrijk wie we zijn, maar wat we doen is wat echt telt.
Naam innovatie Light Energy
Beschrijving innovatie Light Energy is een (naar inziens van TWTG) noodzakelijke ontwikkeling binnen de Internet of Things. Een markt met naar verwachting in 2020 miljarden sensoren wereldwijd (Gartner Inc.). TWTG ontwikkelde een "energy harvesting" technologie die de noodzaak voor batterijen in deze markt verwijderd. Dit koste 2 jaar om te perfectioneren en is reeds gepatenteerd. Light Energy haalt energie uit de omgeving (gratis, duurzaam) en zorgt ervoor dat deze producten een levensduur kunnen behalen van tientallen jaren. De "Light" in Light Energy staat voor de geringe hoeveelheid dat het maar nodig heeft om te kunnen opereren. Met 200 lux licht is het al operationeel. Ter beeldvorming, onder je bureau tref je doorgaans al meer licht aan. How about never having to use batteries again?
Website innovatie https://twtg.io/work/tryst-energy/
Noodzaak en belang van deze innovatie De sector is nu keihard aan het werk om use cases te ontwikkelen om de smart city's en producten van morgen te creëren. Hierdoor is de focus op werking en nog niet op toepassing. Als wij nu niet hadden ingestapt, dan waren we al te laat en werden er producten ontwikkeld die iedere 3-5 jaar moeten worden vervangen en dat vermenigvuldigd met miljarden stuks. Dit killt niet alleen de business case, maar is ook heel erg dom. Light Energy modules hebben geen manueel periodiek onderhoud nodig en is daarmee ook vele malen goedkoper op de 'long run'. Onze visie op IoT komt hier ook mee overeen, producten moeten ontworpen worden dat ze technologisch gezien zo lang mogelijk meekunnen en niet andersom.
Bijdrage aan een betere wereld De strekking dat batterijen (en totale producen) 'gemakkelijk' zijn te recyclen is simpelweg niet waar. Daarnaast moeten we ons als ontwerpers van de wereld van morgen ook goed afvragen in hoeverre we willen dat alles wat wij vandaag in de wereld stoppen over een beperkt aantal jaar wederom moet worden vervangen. Door deze technologie te ontwikkelen hopen wij dat de ecologische voetafdruk van de Internet of Things zal worden verminderd en zullen wij zelf ook altijd in ons dagelijkse werk niet voor het eenvoudige kiezen (er een batterijtje in stoppen), maar voor het meest duurzame. Voor zowel milieu als voor de business case die deze technologie dient op te lossen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het principe van energy harvesting is niet nieuw. We kennen het polshorloge al tijden die opwind door deze te dragen of de zonnepanelen op de daken van gebouwen. Deze technologie is zo groot als een postzegel en vele malen efficiënter dan bestaande oplossingen en is daarmee uitermate geschikt voor deze toepassing. De technologie komt met de hoeveelheid in de productie van energie precies uit met IoT en is daar ook voor ontworpen. We sluiten niet uit in de nabije toekomst om redundantie toe te voegen door energie te halen uit Wi-Fi netwerken om nog meer producten te kunnen voorzien van een alternatieve energievoorziening. Door dit te blijven onderzoeken blijven we nieuw en origineel en zijn we het niet alleen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact