Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

TUSTI

TUSTI schoonmaakmiddel

Bedrijfsnaam TUSTI
KvK Nummer 62918923
Website www.tusti.nl
Beschrijving onderneming High tech recycling bedrijf. TUSTI wil de kunststof stromen recyclen die nu nog verbrand worden, bijvoorbeeld omdat ze te vies zijn om te recyclen, of omdat er te veel verschillende kunststoffen door elkaar heen zitten.
Naam innovatie TUSTI schoonmaakmiddel
Beschrijving innovatie TUSTI heeft een schoonmaakmiddel ontwikkeld waardoor kunststoffen vetvrij kunnen worden gemaakt, zonder daarbij veel energie te gebruiken of chemisch afval te veroorzaken.
Website innovatie https://www.tusti.nl/the-process/
Noodzaak en belang van deze innovatie De noodzaak om plastic verpakkingen te recyclen is inmiddels tot heel Nederland doorgedrongen. Het probleem is: hoe ga je dat doen? Omdat de ingezamelde verpakking vaak vies zijn, en er allerlei verschillende kunststoffen worden gebruikt, wordt een veel te klein deel van de ingezamelde verpakkingen gerecycled tot nieuwe, hoogwaardige kunststof producten. Door de innovatie van TUSTI wordt er een deel van de kunststoffen gered van de verbrandingsoven, en ingezet voor de productie van nieuwe kunststof producten, zoals flessen voor shampoo, olie, etc.
Bijdrage aan een betere wereld De noodzaak om plastic verpakkingen te recyclen is inmiddels tot heel Nederland doorgedrongen. Het probleem is: hoe ga je dat doen? Omdat de ingezamelde verpakking vaak vies zijn, en er allerlei verschillende kunststoffen worden gebruikt, wordt een veel te klein deel van de ingezamelde verpakkingen gerecycled tot nieuwe, hoogwaardige kunststof producten. Door de innovatie van TUSTI wordt er een deel van de kunststoffen gered van de verbrandingsoven, en ingezet voor de productie van nieuwe kunststof producten, zoals flessen voor shampoo, olie, etc.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn schoonmaakprocessen voor kunststoffen, waarbij gebruik wordt gemaakt van agressieve schoonmaakmiddelen en stoom en/of heet water. Het gebruik van koud water en een biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel, dat terug kan worden gewonnen uit het waswater, is nog niet op de markt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact