Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

STYLE CNC Machines

STYLE SMESH 2-step Gear

STYLE SMESH 2-step Gear

Bedrijfsnaam STYLE CNC Machines
KvK Nummer 56000634
Website www.stylecncmachines.nl
Beschrijving onderneming Style is opgericht in 1991, destijds onder de naam STYLE High Tech. Style focust zich met haar machines op de productie van enkel stuks en kleine series. Producten van Style zijn draai- en freesbanken. De productie ligt van A tot Z in handen van Style, van ontwikkeling tot levering aan de klant. Style machines zijn uniek door het gemak van gebruikers eraan ondervinden. Deze besturing wordt door Style zelf ontworpen. Style heeft werknemers in vijf verschillende landen. In Nederland zijn 36 FTE in dienst. In totaal zijn er 50 FTE in dienst bij Style. Besturing gebeurt centraal vanuit Nederland. Style is sinds 2012 onderdeel van de Nivora Groep. Dit is een overkoepelende stichting die ook een tweetal andere bedrijven in de metaalindustrie onder zich heeft. De bedrijven hier onderdeel van zijn werken volgens bepaalde normen en waarden opgesteld door de Nivora Groep. Style is juridisch gezien wel een eigen bedrijf met de rechtsvorm Besloten Vennootschap (B.V.).
Naam innovatie STYLE SMESH 2-step Gear
Beschrijving innovatie De innovatie STYLE SMESH 2-step Gear (SS2-sG) biedt de mogelijkheid om op de STYLE draaibanken onder vollast te schakelen. Voor de draaibanken geldt; het beste uit 3 bestaande transmissies: de eenvoud van een handgeschakelde transmissie, het gemak van een automatische transmissie en het rendement alsof er geen transmissie is. STYLE SMESH 2-step Gear kan vertragen en versnellen onder vollast met behoud van rendement.

Door deze nieuwe toepassing kan er mechanisch worden geschakeld zonder rendementsverlies, volledig op- en aftoeren is namelijk niet meer nodig. Hierdoor ontstaat een betere controle en beheersing van de machine. Het tandwielstelsel wordt ‘uitgeschakeld’ waardoor een hoge machinesnelheid gehaald kan worden.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De Nederlandse, maar ook zeker de buitenlandse maakindustrie zal deze toepassing een uitkomst vinden. Juist dit is hetgeen waar veel bedrijven al langer tegen aanlopen of naar vragen maar waarvoor nooit een passende oplossing is gevonden. Een eenvoudige, nuttige maar unieke oplossing die veel zal los maken. Juist de eenvoud levert de grootste bijdrage aan duurzame oplossingen voor grote vraagstukken. De belangrijkste punten waarbij de commerciële toegevoegde waarde wordt getoond:
o Nieuwe innovatie: nog niet op de markt
o Duurzaam: gebruikt minder energie
o Snelheid en efficiëntie van verspanen, op- en aftoeren is niet meer nodig

Het pluspunt van STYLE is dat de gehele ontwikkeling, van machine tot en met besturing, in Nederland plaatsvindt. Om de economische waarde te vergroten zijn wij in de maakindustrie genoodzaakt om samen te werken met verschillende disciplines. De ontwikkeling van de STYLE SMESH 2-step Gear (SS2-sG) is een samenwerking met een ander Nederlands bedrijf. Dit waarborgt de werkgelegenheid in de Nederlandse maakindustrie. Door deze unieke en gepatenteerde STYLE SMESH 2-step Gear (SS2-sG) kunnen wij als Nederlandse maakindustrie de internationale concurrentie aan.
Bijdrage aan een betere wereld Twee Nederlandse bedrijven slaan de handen in een en creëren iets unieks in de CNC wereld. De innovatie heeft een positieve impact op het milieu omdat gebruikers van de SS2-sG minder energie verbruiken. De ontwikkeling en het gebruik van de SS2-sG is makkelijker en duurzamer dan welke transmissie dan ook.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Een planetair schakelbaar tandwielstelsel, de SS2-sG, is nog niet in de markt, het is een volledig nieuw concept in de maakindustrie. De belangrijkste pijlers zijn de duurzaamheid en de tijdswinst voor de klant tijdens het verspanen. Het een groen en duurzaam product want er wordt minder energie gebruikt door de SS2-sG omdat het niet opnieuw op toeren moet komen. Doordat tijdens het verspanen de machine niet volledig moet worden op- of afgetoerd, wordt het verspanen efficiënter.

Door de SS2-sG is het eenvoudiger om een grotere doorlaat op de machine te installeren. Hierdoor kan ook een hogere RPM worden gehaald van 3200 toeren. Door de grotere doorlaat wordt het bereik van de producten optimaler en is het mogelijk om een breder aanbod van producten te verspanen.

Het compacte ontwerp van de SS2-sG geeft een hoge servicebaarheid. Het is makkelijk te vervangen en aan te passen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact