Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Stogger BV

Draadloze LED verlichting

Montage Stogger quantum

Bedrijfsnaam Stogger BV
KvK Nummer 66530571
Website www.stogger.com
Beschrijving onderneming Stogger heeft draadloze LED verlichting uitgevonden en ontwikkeld. Na twee jaar van onderzoek en ontwikkeling is in 2016 Stogger BV opgericht door Stefan Dorssers, Aubert Dupont en Pieter Peeters. Vanaf maart 2017 hebben zij zich full-time gericht op het doorontwikkelen en marktgereed maken van Stogger’s draadloze verlichting. Marktintroductie staat gepland voor kwartaal 2, 2018.
Naam innovatie Draadloze LED verlichting
Beschrijving innovatie Aanleiding
De productie van doosletters (ook wel lichtbak letters genoemd) bestaat grotendeels uit handenarbeid. In deze markt is de afgelopen jaren een internationaal speelveld ontstaan, met als gevolg dat producenten in het westen steeds meer marktaandeel verliezen aan producenten in lage lonen landen. De bedrijven in deze landen worden steeds groter en snoepen steeds meer marktaandeel af van Westerse producenten van doosletters.
Probleemstelling
Doosletter fabrikanten ervaren op dit moment diverse problemen met het aanbrengen van verlichting in doosletters. Het handmatig plaatsen van de LED modules is lastig, tijdrovend en kostbaar. Dit probleem wordt groter naarmate doosletters kleiner worden. Tevens zorgt de laagspanning (12V) waarop deze LED modules werken voor brandgevaar en problemen. Ook zit er geen goede lens op de LED modules, waardoor er zeer veel LED modules geplaatst dienen te worden voor een egale uitlichting van de doosletter. Veel LED modules betekent dat er heel erg veel transformators benodigd zijn om de benodigde hoeveelheid stroom te kunnen leveren. Daarnaast zijn de bestaande systemen onveilig, aangezien bestaande LED verlichting rechtstreeks aan de voeding wordt gekoppeld, zonder dit systeem af te zekeren. Ondanks dat hierdoor ontstane branden niet regelmatig voorkomen is brandgevaar een reëel risico en is het wachten tot het ergens een keer misgaat. Daarnaast zijn hierdoor bestaande lichtreclame systemen, zelden tot nooit CE gekeurd, waardoor feitelijk 95% van de markt illegale systemen verkoopt. Tijdens een bijeenkomst van de vakgroep lichtreclame, waarbij wij aanwezig waren, werd dit probleem ook specifiek benoemd.

Oplossing
Stogger heeft een draadloze LED verlichtingsoplossing ontwikkeld, waardoor verlichting veel sneller en eenvoudiger in doosletters kan worden aangebracht. Hierbij zal gewerkt worden met LEDs welke werken op 48V gelijkspanning en is er een lens ontwikkeld, waardoor doosletters vanaf 3 cm diepte mooi en egaal zijn uit te lichten.

Innovatie
De innovatie zit hem in de elektrische koppeling tussen de “elektrisch geleidende plaat” (Stogger PowerBoard) en de “LED module” (Stogger Quantum). Hierdoor kan een Quantum LED in het PowerBoard geschroefd worden, zonder dat er kabels benodigd zijn. Hiermee levert Stogger een draadloze verlichtingsoplossing. Dit lost tal van problemen op en maakt toekomstige automatisering mogelijk wat een revolutie is voor de markt!
Website innovatie https://www.stogger.com/news/2017-06-16/...
Noodzaak en belang van deze innovatie Stogger heeft als eerste bedrijf ter wereld een revolutionair nieuw draadloos LED verlichtingsconcept bedacht. Hierdoor heeft Limburg weer de kans om na het vertrek van Philips uit onze provincie in de afgelopen 2 decennia, weer een wereldspeler te worden op het gebied van LED verlichting. Stogger zal zorgen voor de nodige vernieuwing van de Limburgse economie, zal werkgelegenheid creëren en zal de kenniseconomie versterken. Daarnaast zorgt onze innovatie voor een 50-75% lager energieverbruik ten opzichte van de huidige doosletter LED verlichting!

Stogger reset de markt. Door innovatie wordt het arbeid voordeel van bedrijven in lage lonen landen weg genomen. De branche zal zich hierdoor meer moeten focussen op de lokale markt waardoor er een gelijk speelveld ontstaat. Het is simpelweg niet langer economisch rendabel om in lage lonen landen in te kopen vanwege transport en belastingen. Het maatschappelijk effect is dat dit de werkgelegenheid in Nederland ten goede komt en bedrijven hier zullen groeien.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het draadloos verlichting concept bestaat uit de Stogger Quantum en het Powerboard. De Quantum is een LED module zónder stroomkabels en welke op elke willekeurige plek geschroefd kan worden op het Powerboard. Doordat het Powerboard gelamineerd is met 3 lagen aluminium (waarbij de toplaag als de + dient en de middelste laag dient als de - aansluiting dient), geleiden deze de stroom en kunnen de LED modules veel sneller, goedkoper en beter aangebracht worden in bijvoorbeeld doosletters (lichtbak letters). Vanwege de eenvoud en kracht van Stogger's verlichtingsconcept, is er patent op deze innovatie aangevraagd.
Doosletter fabrikanten ervaren op dit moment diverse problemen met het aanbrengen van verlichting in doosletters. Het handmatig plaatsen van de LED modules is lastig, tijdrovend en kostbaar. Stogger lost in één klap deze problemen op. Onze launching customer BIC Industries heeft aangegeven: “Hoe sneller wij van Stoggers innovatie gebruik kunnen maken, hoe beter”

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact