Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Stichting KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken methodiek

Groep mensen in gesprek

Bedrijfsnaam Stichting KlimaatGesprekken
KvK Nummer 69604231
Website www.klimaatgesprekken.nl
Beschrijving onderneming Burgers en organisaties empoweren om klimaatvriendelijke keuzes te maken en zo samen hun CO2 voetprint te verlagen.
Naam innovatie KlimaatGesprekken methodiek
Beschrijving innovatie In Nederland zijn veel milieuorganisaties gericht op minder en moeten. KlimaatGesprekken is een gedragsveranderingsmethodiek vanuit oplossingsgerichtheid; wat kan er wel? Vanuit humor, hoop en handelingsperspectief in kleine groepjes samen aan de slag. Deelnemers roemen het 'warme bad', met 'gelijkgestemden aan de slag' en het 'handelingsperspectief'. Wat heeft impact als ik wil verduurzamen? Niet alleen mijn voetprint verlagen, maar ook mijn handafdruk vergroten; hoe empower ik anderen?
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie KlimaatGesprekken is gebaseerd op Carbon Conversations, al ruim 10 jaar actief in Engeland. onderzoek van de universiteit van Southhampton wijst uit dat 77% van de deelnemers aan de workshops klimaatvriendelijkere keuzes maakt en dat 65% beter in staat is het gesprek over klimaatverandering met anderen aan te gaan.
Bijdrage aan een betere wereld In ons eerste jaar startte we met 200 aanmeldingen, 36 groepscoaches en waren we actief in 20 steden. Alleen al in Q1 2017 hebben we hetzelfde aantal bereikt, staan 48 groepscoaches te trappelen om te worden opgeleid. Iedereen gaat met groepen aan de slag die op hun beurt weer hun voetafdruk verlagen en handafdruk versterken. Tegelijkertijd zijn we bij organisaties gestart. Trouw, Volkskrant en Tegenlicht hebben ons opgepikt.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Gedragsveranderingsmethodiek die klimaatpsychologie en technologie combineert.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact