Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Stichting ITurnIT

Traject digitale geletterdheid

Traject digitale geletterdheid

Bedrijfsnaam Stichting ITurnIT
KvK Nummer 61139270
Website www.iturnit.com
Beschrijving onderneming ITurnIT helpt het onderwijs om kinderen voor te bereiden op de digitale samenleving. Dit doen wij door basis- en middelbare scholen te helpen bij het ontwikkelen van een visie op digitale geletterdheid. Vervolgens helpen wij de docent op weg met dit nieuwe thema en bieden wij onderwijs content in de vorm van projectonderwijs. Wij geven de docent persoonlijke begeleiding en bieden instructievideo’s voor ondersteuning.
Naam innovatie Traject digitale geletterdheid
Beschrijving innovatie Het traject digitale geletterdheid van ITurnIT is een manier voor scholen om digitale geletterdheid te implementeren in hun onderwijs. Het bestaat uit begeleiding, projectonderwijs en instructievideo’s op een videoplatform. In het traject van minimaal twee jaar helpt ITurnIT de school met het vormen van een visie op digitale geletterdheid en worden docenten begeleid, zodat zij zelf dit toekomstbestendige projectonderwijs kunnen geven én ontwikkelen. Wij zorgen ervoor dat docenten zich vertrouwd voelen om te durven experimenteren.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Het World Economic Forum schat dat 65% van de kinderen die vandaag naar de basisschool gaan uiteindelijk een baan zullen vinden die nu nog niet bestaat. Voor alle kinderen in Nederland is het dus belangrijk dat zij onderwijs krijgen dat voorbereidt op deze gedigitaliseerde samenleving. Dit houdt in dat er structureel aandacht moet worden besteed aan digitale geletterdheid en het onderscheidend vermogen van de mens ten opzichte van de computer. ITurnIT helpt scholen met de implementatie van deze digitale geletterdheid en stelt scholen in staat dit zelfstandig voort te zetten. Door deze aanpak kunnen wij op grote schaal het onderwijs in Nederland op digitaal gebied helpen.
Bijdrage aan een betere wereld Het is de laatste tijd veel in het nieuws, de impact die technologie en een digitale samenleving hebben op ons leven. We kunnen niet meer vertrouwen op anderen om goed om te gaan met onze informatie. Bedrijven en banen veranderen enorm, de kennis en skills die nu belangrijk zijn om jezelf staande te houden in de samenleving zijn waarschijnlijk niet dezelfde als in de toekomst. Daarom helpen wij scholen nu kinderen beter voor te bereiden op de digitale samenleving. Zo zorgen wij ervoor dat we kinderen beter voorbereiden om de wereld beter te maken.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel ITurnIT is de enige partij op deze manier scholen helpt met digitale geletterdheid. Er zijn geen andere partijen die zorgen voor inhoud, professionalisering en visievorming samen. Dit is het unieke van de aanpak van ITurnIT: het traject is een totaalpakket waarmee een school van begin tot eind geholpen wordt. Dus geen losse lesjes, externe workshops of nietszeggende tools, maar langdurige hulp bij volledige implementatie van digitale geletterdheid.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact