Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Sharp Sharp

Plaatjes gebak, de koekjes & flower granola’s

Plakjes cake op een zwart bord

Bedrijfsnaam Sharp Sharp
KvK Nummer 64729656
Website www.sharpsharp.nl
Beschrijving onderneming Sharp Sharp, een plantaardige bakkerij, waar wij eten produceren met alleen planten, zonder gluten en geraffineerde suikers. Met 99% biologische ingrediënten, die we zo eerlijk mogelijk inkopen t.o.v. van mens, dier en onze aarde.
Ontstaan uit onze eigen randvoorwaardes, met als doel mensen te laten genieten van (h)eerlijk plantaardig. Wij combineren kruidig met zoet, verantwoord met kleurrijk en gezond met lekker.

Wij staan bekend om onze unieke smaken, nieuwe voedselconcepten en om het runnen van een eerlijk/transparant bedrijf. Maar misschien nog wel het meeste om ons lekkere eten.
Niet alleen voor mensen met dieetwensen/allergieën of veganisten maar voor iedereen die ervan houdt om verrast te worden met nieuwe smaken en producten. Heel veel minder, maar met zoveel meer liefde.

Het begon in 2014 toen wij, Renate & Frank besloten samen op een markt taartjes te verkopen vanuit oude baklava blikken. Onze eerste poging werd direct beloond met het winnen van een prijs voor het beste Foodconcept van de Rotterdamse Oogst.
Onze plannen voor onze wereldreis gingen de koelkast in en in plaats daarvan ging de oven aan.
Nu 3,5 jaar later runnen we een mooi bedrijf met 8 medewerkers en leveren we aan meer dan 70 horeca/bedrijven door Nederland & België, van Heerenveen tot Zierikzee, Utrecht tot aan het mooie Antwerpen. Trots dat we ons bedrijf nog steeds runnen zoals we leven, zo eerlijk,
groen en duurzaam mogelijk.
Naam innovatie Plaatjes gebak, de koekjes & flower granola’s
Beschrijving innovatie Sharp Sharp maakt volledig plantaardig gebak zonder gluten en geraffineerde suikers. Een taartje dat net zo lekker is of misschien nog wel lekkerder dan gewoon gebak maar dan zonder bloem, boter , suiker en eieren.

Taartjes en koekjes voor veganisten of mensen met een gluten- of lactose allergie . Maar eigenlijk zo bijzonder en lekker dat iedereen ze geproefd moet hebben.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Sharp Sharp is een 100% plantaardig bedrijf, daardoor is onze foodprint
veel lager dan bij een traditionele bakkerij. Ter vergelijking een taartje
van ons geeft 5 x minder CO2 uitstoot dan een traditioneel gebakje.
Ondanks dat onze ingrediënten van ver komen is de uitstoot veel kleiner
dan bijv. de productie van melk of boter die wel lokaal wordt gemaakt. Onlangs hebben we onderzoek gedaan naar onze carbon footprint, het resultaat is, dat je per taart 2,1 kg CO2 minder uitstoot t.o.v. een gewone cheese cake. Dit staat gelijk aan een autoritje van Rotterdam naar Den Haag.

Daarnaast letten we ook op de gezondheid van onze klanten en werken we zonder geraffineerde suikers of witte bloem. We zoeten daar en tegen zoveel mogelijk met fruit en dadels waarbij de nuttige voedingstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels behouden blijven. Boekweitmeel, havermout of volkoren rijstmeel vormt de basis van ons deeg, dit zijn tevens langzaam verteerbare granen en zaden waardoor de bloedsuikers minder snel stijgen en je langer een vol gevoel hebt.

Binnen de bakkers sector is er sprake van een zekere verschraling, waarbij enkel door middel van technologische innovatie en schaalvergroting onderscheid kan worden gemaakt. Echter de basis ingrediënten zijn al decennia gelijk en wordt nauwelijks geluisterd naar de behoeften van consumenten die juist op zoek is naar een duurzamer en gezonder alternatief. Met Sharp Sharp laten we zien dat er nog volop kansen liggen in deze sector binnen en buiten Nederland .
Bijdrage aan een betere wereld We geloven dat in de toekomst plantaardig eten de standaard zal zijn en
daarom willen we nu al beginnen met motiveren van mensen om meer
plantaardig te eten. Dat we niet iedereen gelijk veganist kunnen maken
daar zijn we ons van bewust maar het besparen begint al bij een taartje.
Daarnaast kopen we producten zo eerlijk mogelijk in, werken we alleen
met Fair Trade bananen en kokosolie. Onze mooie noten komen van
een kleine boerencoöperatie in Benin. Zoeken we altijd naar de meest
transparante leveranciers omdat we niet willen bijdragen aan misstanden
tegen mens, dier en milieu. We selecteren ook ingrediënten die een
lagere impact hebben op het milieu dan andere.

Door het gebruik van andere meelsoorten zoals boekweit of havermout, quinoa dragen we tevens bij aan diverser landbouw klimaat , wat nu voornamelijk gericht op het verbouwen van tarwe.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel 4 jaar geleden zijn we begonnen met ons bedrijf omdat er bijna niks te verkrijgen was , wat voldeed aan onze randvoorwaardes.
Daarom wilde we iets creëren wat niet alleen maar lekker, mooier en eerlijker was an wat er op de markt is. In de afgelopen 4 jaar hebben we meerder nieuwe foodconcepten binnen onze brand gerealiseerd waaronder onze befaamde schijf van 5 ( 5 zoete groente koekjes ) en onze U.V.O. ( Unidentified Vegan Objects ) Daar onze achtergrond als ontwerpers en liefde voor moeder aarde blijven we door ontwikkelen niet alleen in vorm en uiterlijk maar vooral ook in smaak. Wij onderscheiden ons van de concurrentie doordat we onze eigen receptuur ontwikkelen, een heel nieuw product neerzetten. Zodat de consument ook weinig handvaten heeft om te vergelijken met bestaande producten en wij plantaardig eten zien als iets losstaand van de huidige voedingsindustrie. Wij creëren een nieuwe markt en vraag door vernieuwende producten op de markt te brengen.

Momenteel wordt veganistisch eten gezien als een trend, iets vluchtigs
wat weer overwaait. Wij zijn het daar niet mee eens, Sharp Sharp is voor
ons een manier van leven. Daarbij dromen we van een Willy Wonka*
fabriek op ieder continent.
Lush, Tony Chocolonely of de Vegetarische Slager, zijn onze grote voorbeelden, met hun inkoopbeleid, closed loop productie en sociaal en duurzaam ondernemen. Onze ideeën voor voeding, ondernemen en ontwerpen zijn nog lang niet op.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact