Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

SendCloud

SendCloud

Beeldscherm met SendCloud toepassing

Bedrijfsnaam SendCloud
KvK Nummer 66572959
Website www.sendcloud.nl
Beschrijving onderneming SendCloud is een alles in één verzendtool voor webshops, om het meest tijdrovende proces van een webwinkel efficiënter te maken: namelijk verzenden.
Naam innovatie SendCloud
Beschrijving innovatie Drie vrienden met een webshop merkten dat het verzend van pakketten een tijdrovend en inefficiënt proces was. Daarom hebben ze SendCloud opgericht. SendCloud is een alles in 1 verzendtool die online retailers helpt groeien, door het volledige verzendproces te optimaliseren. Door plug & play integraties met meer dan 25 shopsystemen en een API, kunnen online retailers hun volledige verzend- en retourproces automatiseren en pakketten wereldwijd efficiënter versturen. Door onze samenwerking met verschillende vervoerders zoals PostNL, DHL, DPD, UPS en meer maken het mogelijk om bezorgopties in de check-out te combineren tegen een aantrekkelijk tarief. Van het printen van verzendlabels, versturen van Track & Trace mails tot aan eventuele retouren. Het verzendproces zoals we het vroeger kenden is daarmee voor iedere online retailer verleden tijd.
Website innovatie https://www.sendcloud.nl/hoe-werkt-het/
Noodzaak en belang van deze innovatie E-commerce in Europa is booming. De afgelopen tien jaar is het aantal webwinkels meer dan verzesvoudigd.
Dat brengt verschillende uitdagingen met zich mee, waarbij logistiek op nummer één staat. Het verzendproces zorgt al gauw voor 20-40% van de totale kosten. Consumenten eisen wereldwijd namelijk steeds meer op gebied van bezorging. Maar liefst 66% van de consumenten verlaat de check-out door te weinig keuze in bezorgopties. Giganten zoals Bol.com, Amazon en Zalando domineren, waarbij zij prijsafspraken maken met pakketvervoerders of zelfs een eigen bezorgdienst starten. Dat maakt het voor kleinere online retailers onmogelijk om te concurreren met grote spelers in de (internationale) markt.

SendCloud biedt daarvoor de oplossing
Bijdrage aan een betere wereld SendCloud draagt bij aan een betere wereld, doordat we blijven innoveren in iets wat als probleem wordt gezien voor het milieu, maar ook voor retailers om te overleven. Door SendCloud kunnen kleine- en middelgrote webshops blijven bestaan en stimuleren we de economie. Daarnaast kan de gehele logistiek verbeterd worden door onze innovaties. Een goed voorbeeld van een van onze innovaties is afhaalpunten in de check-out van webshops die direct worden geïntegreerd. Met afhaalpunten is het mogelijk om meerdere pakketten af te leveren in slechts 1 aflevering. Dat vermindert ook de CO2 uitstoot en zorgt voor een betere wereld.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel SendCloud werd opgericht, omdat er geen oplossing was in de markt. Tijdens de oprichting was de innovatie volledig nieuw. Inmiddels zijn er wel een aantal concurrenten in de markt, maar die bieden geen totaaloplossing en zijn daarbij niet meer onafhankelijk. Ze zijn namelijk opgekocht door PostNL. SendCloud is volledige onafhankelijk.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact