Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Scelta Mushrooms

Ecopouch

Scelta mushrooms Champignons met Ecopouch

Bedrijfsnaam Scelta Mushrooms
KvK Nummer 12027070
Website https://www.sceltamushrooms.com
Beschrijving onderneming Scelta Mushrooms is een familiebedrijf wat 25 jaar lang champignonproducten verkoop in meer dan 70 landen in food retail, food industry en food service.
Naam innovatie Ecopouch
Beschrijving innovatie Een eigen ontwikkeld, unieke en gepatenteerde procedure waarbij verse champignons nadat ze zijn verpakt sous-vide worden gekookt in hun eigen vocht. Dit resulteert in een houdbaar, ready-to use, clean label product, zonder toevoeging van bijvoorbeeld E-nummers maar met de smaak, textuur en gezondheid van een verse champignon.
Website innovatie https://www.sceltamushrooms.com/ecopouch
Noodzaak en belang van deze innovatie Wereldwijd stijgt de consumptie van paddestoelen met 10-20% per jaar. Met Ecopouch heeft de Food Service een ready-to-use product beschikbaar om het menu op een gemakkelijke manier te verduurzamen zonder consessies te doen in smaak.

Ecopouch champignons worden steeds vaker bereid in zogenaamde blend burgers. In deze wereldwijde trend wordt vlees gemixed met champignons..
Bijdrage aan een betere wereld - Een houdbaar product betekent minder afvalstromen zonder dat er een consessie wordt gedaan in smaak, textuur en gezondheid van het versproduct.
- Het product wordt op kamertemperatuur bewaard. Dit reduceert de footprint van het product in de gehele supply chain.
- De houdbaarheid zorgt voor minder transportbewegingen. Per transport worden er meer champignons vervoerd.
- De champignons die als grondstof dienen komen van Nederlandse telers.
- Vanaf medio 2018 wordt het product door lichtpulsen verrijkt met vitamine D.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het Ecopouch product is uniek en gepatenteerd.
Voor de toevoeging van vitamine D is in 2016 een novel food aanvraag gedaan. Zoals het er nu uit ziet komt de Europese goedkeuring de komende maand binnen en starten we met het verrijken van vitamine D om consumenten een nog gezonder product te bieden.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact