Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Remoticom

Sensor Crowd Management (Smart Events)

Sensor Crowd Management (Smart Events)

Bedrijfsnaam Remoticom
KvK Nummer 64892379
Website www.remoticom.com
Beschrijving onderneming Remoticom biedt hoge kwaliteit producten, advies en ondersteuning op het gebied van Smart City oplossingen, waarbij systeemintegratie voor alle gebieden van veiligheid en duurzaamheid in de leefomgeving centraal staat. Voor dit heeft Remoticom geavanceerde technische oplossingen voor Smart City in verschillende segmenten. Remoticom streeft naar het aanbieden van producten en diensten tegen een excellente prijs en kwaliteit. Het team van Remoticom heeft veel passie voor nieuwe technologische projecten.
Naam innovatie Sensor Crowd Management (Smart Events)
Beschrijving innovatie Smart Events is een relatief nieuw onderdeel van Remoticom dat reguliere evenementen transformeert tot Smart Events door het gebruik van realtime data. Door toezicht te houden op bijvoorbeeld stroomgebruik en het meten van geluid kan de omgeving continu worden gemonitord. Het meest innovatieve aan deze doorbraak is dat er zonder interactie van de bezoeker data wordt gegenereerd. Lees meer op:
http://remoticom.com/nl/smart-events-van-reguliere-evenementen-naar-slimme-manifestaties/
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Deze technologische innovatie heeft het meeste impact als het komt op het waarborgen van de veiligheid op evenementen en in publieke ruimtes. Sensoren houden de verkeerspatronen van populaties in de gaten en geven bijvoorbeeld aan wanneer het te druk wordt op bepaalde locaties. Door tijdig in te grijpen kunnen vechtpartijen, verdrukking, verstikking en paniek worden voorkomen. Drukke menigten in combinatie met, in veel gevallen, drank en drugs vormen risicofactoren die door het gebruik van meerdere sensoren goed onder controle kunnen worden gehouden.
Ook internationaal gezien heeft deze techniek een toekomst vol mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen en minimaliseren van terroristisch geweld. Ook biedt het oplossingen voor problematiek rondom het wapengebruik in Amerika. Denk bijvoorbeeld aan de veelvoorkomende schietpartijen op scholen. Allerlei situaties waarin Sensor Crowd Management een grote rol in kan spelen.
Gelukkig kunnen calamiteiten in veel gevallen worden voorkomen. Indien het toch onverhoopt escaleert, zorgen de detectoren dat er snel actie kan worden ondernomen. De techniek maakt het bijvoorbeeld mogelijk om populaties eenvoudig en effectief naar de meest geschikte nooduitgangen te begeleiden met behulp van lichtsignalen. Fel licht kan ook op afstand worden ingezet bij het ontstaan van vechtpartijen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat fel licht bijdraagt aan het vroegtijdig afbreken van een gevecht. Dit is een effectieve aanvulling bij moeilijk onder controle te krijgen vechtpartijen die bijvoorbeeld ontstaan bij voetbalwedstrijden.
Concluderend zorgt Smart Crowd Management techniek ervoor dat bezoekers met een gerust gevoel evenementen kunnen bijwonen, wetende dat calamiteiten in veel gevallen worden voorkomen en desnoods gecontroleerd kunnen worden. Dit alles door het gebruik van realtime data en een doortastend calamiteitenplan.

Voor de sector heeft deze innovatie de lat een stuk hoger gelegd.  Een goed beeld hebben van actuele, real-time situaties wordt steeds meer geëist van bezoekers en is noodzakelijk om de veiligheid te kunnen waarborgen. Dat we bij deze techniek geen interactie nodig hebben met de bezoeker maakt ons een stuk onafhankelijker. We hebben meer bereik en controle op de situatie. In principe kan iedereen met een smartphone worden gedetecteerd door onze sensoren.
Bijdrage aan een betere wereld Naast dat Smart Events zorgt voor onbezorgde en blije bezoekers, maakt het een festival steeds slimmer, veiliger en vooral duurzamer. Smart Events van Remoticom draagt bij aan de leefbaarheid van de omgeving en de kwaliteit van leven van bezoekers. Dit komt mede doordat de data inzicht geeft over bezoekersstromen, waardoor evenementen beter afgestemd kunnen worden op de wensen en behoeften van bezoekers. Gevaarlijke situaties kunnen daarmee voorkomen worden, zoals verdrukking in een drukke menigte. Ook volgen bezoekers gemakkelijker een vooraf bepaalde route door betere bewegwijzering, waardoor de natuur en eventuele groenvoorzieningen beter gerespecteerd worden. Ook kan er beter worden omgegaan met afvalverwerking, waardoor CO2-uitstoot wordt gereduceerd.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De innovatie is vernieuwend omdat geen enkele andere partij zo ver is in het implementeren en door ontwikkelen van deze technologie. We zijn de eerste die werken met deze technologie en daar geen interactie met de bezoeker bij nodig hebben.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact