Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Remoticom

RTM-SENSORHOTEL-NBIoT

RTM-SENSORHOTEL-NBIoT (printplaat)

Bedrijfsnaam Remoticom
KvK Nummer 64892379
Website www.remoticom.com
Beschrijving onderneming Remoticom biedt hoge kwaliteit producten, advies en ondersteuning op het gebied van Smart City oplossingen, waarbij systeemintegratie voor alle gebieden van veiligheid en duurzaamheid in de leefomgeving centraal staat. Voor dit heeft Remoticom geavanceerde technische oplossingen voor Smart City in verschillende segmenten. Remoticom streeft naar het aanbieden van producten en diensten tegen een excellente prijs en kwaliteit. Het team van Remoticom heeft veel passie voor nieuwe technologische projecten.
Naam innovatie RTM-SENSORHOTEL-NBIoT
Beschrijving innovatie De RTM-SENSORHOTEL-NBIoT is een batterij gevoed systeem dat door middel van zeer uiteenlopende sensoren de omgeving kan monitoren en bewaken. Dankzij de NB-IoT connectie kunnen de sensorwaarden op afstand bekeken en geanalyseerd worden. Door gebruik te maken van deze NB-IoT verbinding, is het mogelijk het systeem jaren autonoom te laten werken op batterijvoeding.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De signalen van het NB-IoT netwerk zijn zo sterk dat ze dwars door muren heen gaan. Daardoor kan de RTM-SENSORHOTEL_NBIoT zowel bovengronds als ondergronds worden gebruikt en is het product in principe geschikt voor elke omgeving. Het sensorhotel is erg energiezuinig waardoor het een lange levensduur heeft. Daarnaast is het product beschikbaar in een ATEX uitvoering, waardoor het geschikt is voor de petrochemische industrie.
Het grote voordeel van de RTM-SENSORHOTEL-NBIoT is dat door middel van verbeterde sensortechnologie├źn, het gebruik van slimme algoritmes en machine learning, veel nauwkeuriger kan worden voorspeld wanneer onderhoud nodig is. Hierdoor kan er service worden uitgevoerd voordat storingen ontstaan en zullen reparatiekosten worden voorkomen. Deze wijze van onderhoud is niet alleen effici├źnter, maar ook veiliger.
Bijdrage aan een betere wereld Sensortechnologie├źn en Internet of Things zijn beiden belangrijke factoren in industrie 4.0. Door de toepassing van sensoren en IoT is het mogelijk om activiteiten in de industrie 24/7 te monitoren en optimaliseren. Door het continu monitoren van de industrie zal een veiligere omgeving ontstaan.
De sensoren kunnen onder andere trilling, temperaturen en scheefstand meten. Wanneer deze metingen afwijken, kan er snel worden ingegrepen. Een tragisch voorbeeld van een situatie waarbij dit niet het geval was, is de vuurwerkramp van Enschede in 2000, waarbij 22 personen om het leven kwamen. De aanleiding van de explosie was een gaslek. Deze gaslek leidde tot de ontploffing van een verwarmingsketel. Vervolgens verspreidde dit gas zich naar de vuurwerkbunkers, wat leidde tot een verwoestende explosie. Om dit soort rampen te voorkomen is voorspellend onderhoud ontzettend belangrijk.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het NB-IoT netwerk zendt zo`n sterke signalen dat de RTM-SENSORHOTEL-NBIoT zowel ondergronds als bovengronds kan worden gebruikt. Deze innovatie speelt daarmee in op de vraag naar doortastende, effectieve en preventieve veiligheidsmaatregelingen. Daarnaast voldoet de RTM-SENSORHOTEL-NBIoT aan hoge kwaliteitseisen en is het een kostenbesparend product. Een echte oplossing van deze tijd!

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact