Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

RAW Paints BV

RAW Paints verfpoeder

Product zak van Raw Paintsverfpeder

Bedrijfsnaam RAW Paints BV
KvK Nummer 70764158
Website www.rawpaints.com
Beschrijving onderneming Achter dit bedrijf schuilt o.a. de kracht van Willemijn Wortelboer. Ze is idealistisch ingesteld. Ze wil dat mensen bewust zijn en worden van het optimaal gebruiken van alledaagse producten. Om die bewustwording te creëren heeft ze middels schilderopdrachten in haar woonomgeving, waarbij zij samen met haar partner zelf op de ladder stond om te schilderen, anderen bekend gemaakt met RAW Paints en het fenomeen verfpoeder en zelf verf maken. Tezamen met de positieve resultaten uit het onderzoek verricht door TNO/TUV Rheinland; een Klasse 1 verf op hechting en UV bestendigheid, heeft ze met RAW Paints een lange termijn visie: Ze wil graag een wit huis verkopen i.p.v. enkel verf. Dat geeft aan dat RAW Paints staat voor duurzaamheid en service. RAW Paints werkt samen met ervaren, betrokken schilders en samen geven zij de garantie dat men een wit huis zal behouden.
Naam innovatie RAW Paints verfpoeder
Beschrijving innovatie ‘Waarom zitter er oplosmiddelen in verf? Waarom zitten er biocides in de verf? Waarom vervoeren we water in een blik verf (60% van de inhoud)? Wat wordt gedaan met de halfvolle verfblikken en blikken met verfresten die in onze garages staan?' Waarom kan water niet worden toegevoegd op het moment dat werkelijk geschilderd gaat worden?'
Deze vragen werden uitgangspunt voor het opzetten van het bedrijf RAW Paints (www.rawpaints.com). In de loop van twee jaar werd een formule ontwikkeld van poeder, die met toevoeging van water, een kwaliteitsverf voor muren oplevert. Kwaliteit die tot uiting komt op de muur en zich niet hoeft te bewijzen in een verfblik.
RAW Paints heeft diverse formules ontwikkeld voor alle soorten muren, binnen en buiten en diverse applicaties, zoals kelders.
Eigenschappen van RAW Paints' verfpoeder:
* het is een minerale verfpoeder, gemaakt van minerale grondstoffen
* de verfpoeder bevat grondstoffen die afvalstoffen zijn bij andere industrieën; een stap richting circulaire economie
* de verfpoeder bevat geen oplosmiddelen
* de verfpoeder eenmaal aangemaakt met water zorgt voor verkiezeling met de ondergrond (mits mineralen/stenen onbehandelde ondergrond) en bladdert daarom niet af
* de verf zorgt voor hechting aan muren die kampen met een hoog vochtpercentage in de steen.

LET’S PAINT THE WORLD CLEAN TOGETHER!
Website innovatie www.kelderverf.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie - niet onnodig water vervoeren
- geen toevoeging van oplosmiddelen of conserveringsmiddelen nodig voor houdbaar houden; tis droge poeder!
- 'deze innovatie zorgt voor een systeemverandering in de conservatieve industrie' aldus jury NL packaging awards 2018 (RAW Paints won 1st runnerup award op duurzame verpakking)
Bijdrage aan een betere wereld - VOS vrije verf (Vluchtige Organische Stoffen)
- hechting op vochtige ondergronden met vochtigheidsgraad tot 15% in de steen
- CO2 reducering door efficienter transport
- mineralenverf obv deels gerecycle grondstoffen
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Verf maken op deze manier is niet nieuw; tis al eeuwenoud. Echter de huidige verfindustrie is ingesteld op volumes (watergedragen) verf met minimaal oog voor het milieu.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact