Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Prince Kunststof Infra BV

Pushfit (PPF)

Prince Push Fit

Bedrijfsnaam Prince Kunststof Infra BV
KvK Nummer 22027161
Website www.prince.nl
Beschrijving onderneming Prince kunststof infra produceert en levert hoogwaardige, innovatieve en gecertificeerde kunststof verbindingsstukken voor gas-, water- en rioolpersleidingen en biogasinstallaties. Van basismodellen tot slimme koppelingen op maat. Wij ontwikkelen klant specifieke producten en produceren dit maatwerk zelf.
Naam innovatie Pushfit (PPF)
Beschrijving innovatie Het is een trekvaste inschuif koppeling gemaakt van HDPE voor buizen van HDPE en PVC.
Website innovatie www.prince.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Het is een lichte en handzame koppeling, die eenvoudig te monteren is zoals een niet trekvaste koppeling. Door dit gemak is de kans op het maken van fouten minimaal. Het lagere eigen gewicht van de koppeling tov de metalen koppelingen maakt de pushfit extra eenvoudig te verwerken.
Bijdrage aan een betere wereld De koppeling wordt gemaakt van HDPE met maximaal door de Kiwa toegelaten hoeveelheid gerecycled materiaal. Op deze manier is de volledige koppeling ook weer recyclebaar.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het grote voordeel is montage gemak. Een trekvaste koppeling die gemonteerd wordt als een niet trekvaste inschuif koppeling. Geen extra handelingen of gereedschap nodig. De koppeling is trekvast leverbaar voor buismaterialen HDPE en PVC. Op aanvraag is de koppeling leverbaar voor de overgang van HDPE naar PVC en andere buismaterialen of aansluitingen zoals flenzen. Daarbij mag de diameter tussen de verschillende buizen variƫren. Er zijn op deze manier veel variaties mogelijk, wat de klant de vrijheid geeft om de gewenste koppeling te bestellen. De klanten voor dit product zijn de waterleidingbedrijven zoals WBG en WMD. Voor het klemmechanisme is er een internationaal patent aangevraagd en toegekend.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact