Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Own Greens BV

Own Greens Thuis-kweek-oplossing

Own Greens Thuis-kweek-oplossing in consumenten keuken

Bedrijfsnaam Own Greens BV
KvK Nummer 71085874
Website www.owngreens.com
Beschrijving onderneming Own Greens is een start-up die consumenten, restaurants en kleine ondernemers in staat stelt om zelf op een schone, snelle en duurzame manier groente te produceren, d.m.v. het verkopen van genoemde innovatie.
Naam innovatie Own Greens Thuis-kweek-oplossing
Beschrijving innovatie De kweek oplossing die Own Greens heeft ontwikkeld is zo gemaakt dat consumenten en ondernemers zelf op erg makkelijke wijze groentes kunnen kweken. Wij bieden de volledige oplossing, inclusief verlichting, zaden, voeding en alle andere benodigdheden om gewassen te kweken. De combinatie van verschillende innovatieve oplossingen maakt deze innovatie zo uniek. Zo helpt de speciale folie met het controleren van het vochtgehalte en zorgen de afgesloten water containers voor een schone en veilige omgeving voor voedselproductie. Consumenten hoeven alleen water in het bakje met de voedingsstoffen te doen, het bakje onder de verlichting te zetten met een zaadje in het medium en daarna wachten tot het oogsten.
Website innovatie https://www.owngreens.com/manual (zie oo...
Noodzaak en belang van deze innovatie Deze innovatie heeft de potentie om op korte termijn een deel van de duurzame voedselproductie te verplaatsen naar de plek waar het voedsel ook verkocht of geconsumeerd zal worden. Er is veel behoefte aan transparantie en duidelijkheid in de maatschappij; men wil weten wat er met het voedsel gebeurt en waar het vandaan komt. Daarom zal de impact van de Own Greens oplossing zo groot zijn, men kan immers zelf met eigen ogen zien hoe de groentes worden gekweekt, wat ermee gebeurt en waar het vandaan komt. Dit kan op korte termijn erg snel opgeschaald worden, omdat er ook geen ingewikkelde infrastructuur voor nodig is, bovendien wordt de toeleveringsketen zo ook heel eenvoudig.
Bijdrage aan een betere wereld Dit systeem is misschien wel de meest duurzame manier van groente kweek op dit moment. Ten eerste hoeft groente niet meer getransporteerd te worden naar de bestemming, waardoor de CO2 uitstoot teruggedrongen wordt. Verder wordt er echt alleen de minimale hoeveelheid water, de minimale hoeveelheid voedingsstoffen gebruikt, minder zelfs dan bij andere vormen van hydroponics. Ten derde zijn er geen pesticiden nodig, wat beter is voor de gezondheid van mens en natuur. Ook blijven de groentes vers voor minimaal 10 dagen na het oogsten, waarmee wij ook de voedselverspilling tegen gaan. Verder zijn er globaal gezien minder landbouw gronden nodig voor het verbouwen van gewassen, omdat men het lokaal en indoor gaat produceren. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld bossen worden aangeplant op de plek van akkers. Als laatste heeft de Own Greens oplossing ook een educatieve rol, aangezien deze manier van voedsel kweken scholen in staat stelt om zelf hun groentes te produceren en daarmee ook tegelijkertijd kinderen te leren over plantengroei.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Deze innovatie heeft erg veel nieuwe elementen die samen de volledige oplossing vormen. De belangrijkste daarvan zijn: 1. Deze innovatie is volledig beheersbaar en daarmee ook helemaal schoon en veilig. De combinatie van gesloten water containers en speciale folie rondom de kweek lagen zorgt ervoor dat voedsel volledig steriel geproduceerd kan worden. Hierdoor maken bacteriƫn, algen en schimmels geen kans om in ons voedsel te gaan zitten. Soortgelijke indoor teelt oplossingen krijgen namelijk vaak te maken met bovengenoemde ziekteverwekkers, wat een gevaar voor onze gezondheid kan zijn. 2. Dit is de meest simpele oplossing voor indoor teelt! Door het gebruik van aparte water containers en exact de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen per plant, hoeft de gebruiker alleen in het begin handelingen te verrichten. Er hoeft geen water-geef-systeem schoon gemaakt te worden en tussendoor water bijvullen is ook niet nodig. 3. Over alles is nagedacht. Alle aspecten zijn zo duurzaam mogelijk ontworpen zodat de consument ook daadwerkelijk een verschil maakt door het gebruiken van dit product!

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact