Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

A. Noordzij Bitumenverwerking BV

Railvoegzaagmachine

Railvoegzaagmachine in actie voor het station HS

Bedrijfsnaam A. Noordzij Bitumenverwerking BV
KvK Nummer 11047534
Website https://www.noordzij.eu/
Beschrijving onderneming Noordzij heeft ruim 30 jaar ervaring in het aanbrengen van bitumen voor infraprojecten. Hiermee verzorgen wij onder andere reparatie van scheuren in asfalt, voegen tussen asfalt en betonkunstwerken, voegen langs rails en voegen in straatwerk. Dit verzorgen wij compleet, inclusief het eventueel zagen van de voegen in asfalt of beton. In de markt staat Noordzij bekend als een ervaren partij, die kwaliteit levert en flexibel meedenkt. Bij dit familiebedrijf werken wij met veel trots en inzet aan de verschillende projecten. Noordzij werkt altijd met modern materieel, zoals de unieke railvoegzaagmachine welke door de mensen van Noordzij zelf ontwikkeld is met ervaring uit de praktijk.
Naam innovatie Railvoegzaagmachine
Beschrijving innovatie De mensen achter het bedrijf maken dat Noordzij innovatief is. Deze mensen weten wat er in de praktijk wel en juist ook niet loopt. Hier denken zij over na en uit de gekste idee├źn ontstaan de mooiste ontwikkelingen; zo bewijst deze unieke railvoegzaagmachine. Deze krachtige machine is speciaal ontworpen voor het zagen van voegen in asfalt en beton langs de tram- of treinrail. Het is de enige machine in zijn soort en door Noordzij i.s.m. een machinebouwer bedacht, uitgewerkt en ontwikkeld.

De machine is voorzien van railwielen en twee zaagarmen. Hierdoor kan de machine 2 voegen zagen per arbeidsgang. Dat maakt de machine 2x zo snel, in vergelijking met traditionele zaagmachines. Daarnaast heeft de machine de mogelijkheid de voegen te reinigen in dezelfde arbeidsgang door middel van een geïntegreerde hogedrukreiniger.

De 2e en nieuwste railvoegzaagmachine van Noordzij die momenteel in ontwikkeling is, is voorzien van een duurzame tier 4 motor, welke zorgt voor een lage emissie in de kwetsbare lucht van de binnenstad.

De machine is binnen 10 seconden van de rail verwijderd zodat de doorgaande tram vrijwel ongehinderd kan passeren.

Conclusie:
Deze machine is innovatief omdat het t.o.v. huidige werkwijzen de verkeershinder in de drukke steden beperkt (de tram kan in bedrijf blijven, de dienstregeling hoeft niet aangepast te worden!) en zorgt voor een lage emissie; en het is de enige railvoegzaagmachine !
Website innovatie https://www.noordzij.eu/voegen-langs-tra...
Noodzaak en belang van deze innovatie Voor de maatschappij:
- minimale verkeershinder in de grote steden en geen aanpassing van de dienstregeling.
- Minimale uitstoot door de duurzame motor.
- Esthetisch: door de tramwielen zijn de gezaagde voegen altijd strak langs de rails. Dit maakt strakke lijnen en zorgt voor een esthetisch voordeel en nette afwerking in de binnenstad.

Voor de sector:
- snelheid: in een infraproject wordt gewerkt met strakke planning. Iedere dag uitloop heeft enorme gevolgen. Daarom is snelheid en zekerheid van groot belang. Doordat de machine 2 voegen in 1 arbeidsgang zaagt en deze meteen reinigt biedt dit de sector een plan-technisch voordeel.
- kostenvoordeel: zowel de snelheid als het feit dat de werkzaamheden overdag en tijdens tramexploitatie uitgevoerd kunnen worden, biedt een prijstechnisch voordeel voor zowel de aannemer als de opdrachtgever/trammaatschappij.
Bijdrage aan een betere wereld Een prettige infrastructuur in grote steden en duurzame werkwijze.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is de enige machine in zijn soort en is door de mensen van Noordzij zelf bedacht en ontwikkeld, naar aanleiding van praktijksituaties waarvan zij van mening waren dat dit beter kon.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact