Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Nijhuis Industries BV

AECO-FAT: Terugwinnen van vet uit afvalwater als hoogwaardige biobrandstof

Vet in grote bak

Bedrijfsnaam Nijhuis Industries BV
KvK Nummer 09091123
Website www.nijhuisindustries.com
Beschrijving onderneming Nijhuis Industries levert solide oplossingen voor duurzaam watergebruik en grondstoffenterugwinning, met hoogstaande intelligente innovaties in een breed scala van industrieën. We voldoen aan zowel de uitdagingen van vandaag als die van de toekomst, als bijdrage aan een circulaire economie in een wereld die constant verandert. Om te voldoen aan de wensen van de klant, biedt Nijhuis op maat gemaakte installaties om duurzame winst te behalen uit (afval)water, proceswater en afval.
Naam innovatie AECO-FAT: Terugwinnen van vet uit afvalwater als hoogwaardige biobrandstof
Beschrijving innovatie Nijhuis AECO-FAT is een circulaire oplossing voor het terugwinnen van hoogwaardig vet uit afvalwater. Binnen industriële afvalwaterzuiveringen met een hoog vetgehalte in het afvalwater, haalt de AECO-FAT oplossing het vet uit het afvalwater als een zuiver product en hoeft dit niet te worden afgezet als slib. Dankzij dit innovatieve concept worden de kosten voor slibafvoer en chemicaliën fors verlaagd en wordt het hoogwaardige teruggewonnen vet ingezet als biobrandstof in de eigen stoomketel waarmee de energiekosten voor een bedrijf fors worden gereduceerd of kan het vet als grondstof voor de cosmetica industrie worden ingezet.
Website innovatie https://www.nijhuisindustries.com/soluti...
Noodzaak en belang van deze innovatie Afvalwater in de voeding- en drank industrie, slachterijen en vetverwerkers bevat een hoge vet concentratie. Het vet dat als zuiver product wordt teruggewonnen kan direct worden ingezet als biobrandstof voor de eigen stoomketel, of voor de productie van biodiesel of cosmetica.

In Nederland kan er bij alleen alle kippenslachterijen al gemiddeld 5.400 ton vet worden teruggewonnen uit het afvalwater. Dit is gelijk aan een energiegehalte van 209 TJ per jaar of 74.000.000 liter diesel, en heeft dus de potentie om CO2 emissies met 19.147 ton per jaar te verlagen
Bijdrage aan een betere wereld De innovatieve combinatie van verschillende bewezen afvalwater technieken wint niet alleen vet terug als waardevolle grondstof, maar verminderd ook het energieverbruik bij een bedrijf met gemiddeld 20-40 %, reduceert de benodigde hoeveelheid chemicaliën voor waterbehandeling en verlaagd de verwerkingskosten van de slibstroom uit de afvalwater zuivering. Het terugwinnen van vet uit hoge concentraties afvalwater maakt grondstoffenterugwinning mogelijk alsook het verder verduurzamen van de productiefaciliteit en het verlagen van de CO2 emissies.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Voorafgaand aan de ontwikkeling van het concept is uitgebreide marktanalyse gedaan en daaruit is gebleken dat er nog geen systeem bestaat om zuiver vet terug te winnen uit afvalwater. Dit concept is uniek omdat het deeltjes en vet van elkaar kan scheiden waardoor het vet met een zuiverheid van meer dan 99% zuiverheid kan worden teruggewonnen. Dit kan door middel van een slimme combinatie van technieken, waarbij de gemiddelde terugverdientijd tussen de 1-2 jaar is (afhankelijk van o.a. de huidige energie, chemicaliën, slibkosten).

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact