Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Lightyear

Lightyear One

Bedrijfsnaam Lightyear
KvK Nummer 67264298
Website https://www.lightyear.one
Beschrijving onderneming Lightyear ontwikkelt zonne-elektrische auto's
Naam innovatie Lightyear One
Beschrijving innovatie De Lightyear One is de eerste commercieel verkrijgbare zonne-elektrische familie auto in de wereld.

Speciale zonnecellen op het dak en 'motorkap' van de auto laden de batterij continue en automatisch op, iedere dag, zolang als het licht is, zowel bij stilstand als op de weg.

Hiermee kan een 'range' van 800 km bereikt worden en tot 20.000 pure zonnekilometers per jaar (afhankelijk van de exacte locatie, in Nederland zal dat tot maximaal 10.000 kilometer zijn) daarnaast kan de auto worden opgeladen op stop contact of snellader.
Website innovatie https://www.lightyear.one
Noodzaak en belang van deze innovatie De impact van Lightyear voor zowel de maatschappij als de auto industrie zal gigantisch zijn. Het is EV 2.0. De Lightyear zal per definitie geen CO2 produceren wanneer hij op zonne energie rijdt en daarnaast is de Lightyear ook veel efficiënter dan huidige bestaande elektrische auto's zodat het totale energie verbruik per kilometer tot wel 3x lager ligt dan huidige EV's zoals een Tesla. Het doel van Lightyear is om auto's in de toekomst voor 100% direct op zonne-energie te laten rijden. Een doel welke nu al reëel kan zijn in grote delen van de wereld.
Bijdrage aan een betere wereld De totale energie vraag van het wagenpark neemt significant af en het aandeel van de energie opgewekt met directe zonne-energie neemt enorm toe, al met al dus een enorme afname van CO2 productie, luchtvervuiling en fijnstof.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is nieuw voor de wereld. Lightyear streeft er naar de eerste te zijn die een zonne-elektrische auto commercieel op de markt zet.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact