Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Ledger Leopard

Blockchain in de kraamzorg

Bedrijfsnaam Ledger Leopard
KvK Nummer 69692270
Website www.ledgerleopard.com
Beschrijving onderneming Dé koploper in werkende en gecertificeerde blockchaintoepassingen. Van grof idee tot implementatie. Ledger Leopard biedt een public en private blockchain voor developers en custom applicaties voor bedrijven.
Naam innovatie Blockchain in de kraamzorg
Beschrijving innovatie Zorginstituut Nederland wilde inzicht krijgen in de mogelijkheden en consequenties van blockchaintechnologie voor de bestaande processen, wet- en regelgeving en technieken in de zorg. Ledger Leopard heeft Mijn Zorg Log (op basis van blockchain) gebouwd.

Vervolgens wilden Coöperatie VGZ en Zorginstituut Nederland toetsen of het mogelijk is om de burger meer controle te geven over z’n eigen zorggegevens. Er is een praktijkproef gestart in de kraamzorg, waar 3 kraamzorgorganisaties aan deelnemen.

De kraamverzorgenden en de jonge moeders houden hun urenregistratie bij op een smartphone met Mijn Zorg Log. Hierdoor zijn de geregistreerde uren vastgelegd en direct inzichtelijk voor de verschillende partijen die bij de kraamzorg betrokken zijn. De moeder bepaalt zelf welke partijen zij toegang geeft tot haar gegevens. En zij heeft bovendien real time inzicht in hoeveel uren kraamzorg zij nog over heeft in haar budget. Controle achteraf is dus niet meer noodzakelijk.
Website innovatie https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/28/kra...
Noodzaak en belang van deze innovatie Blockchain heeft vier unieke eigenschappen die de technologie uniek, veilig en betrouwbaar maken en dit zie je ook terug in Mijn Zorg Log. Verschillende databronnen worden met elkaar verbonden, de gebruiker is de baas, de ingevoerde data is onweerlegbaar en alles werkt sneller, efficiënter en is daardoor goedkoper.
Bijdrage aan een betere wereld Blockchaintechnologie zal de bestaande processen, wet- en regelgeving en technieken in de zorg efficiënter maken en de burger meer controle te geven over z’n eigen zorggegevens.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is de eerste grote werkende blockchaintoepassing in de zorg.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact