Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Kalfsvel Metaalcoating BV

RVS Food Grade Finishing

Bedrijfsnaam Kalfsvel Metaalcoating BV
KvK Nummer 34340451
Website Kalfsvel.nl
Beschrijving onderneming Metaalconservering
Naam innovatie RVS Food Grade Finishing
Beschrijving innovatie Het principe van RVS Food Grade Finishing

De reinheid en reinigbaarheid van een oppervlak wordt bepaald door de ruwheid en wordt gemeten en uitgedrukt in de Ra-waarde (de gemiddelde oppervlakte ruwheid). Als de Ra-waarde boven de 0,6 micrometer ligt dan hechten verontreinigingen makkelijker aan het oppervlak en kunnen ze zelfs worden ingesloten. Echter het oppervlak moet ook weer niet te glad zijn omdat gebleken is dat bepaalde micro-organismen bij een Ra-waarde beneden 0,2 micrometer aan het oppervlak blijven kleven en daardoor ook weer moeilijk te verwijderen zijn. De meest optimale Ra-waarde voor een goed reinigbaar oppervlak voor RVS blijkt te liggen tussen 0,2 en 0,6 micrometer. Dit wordt mede bepaald door de grootte van micro- organismen; deze varieert tussen 0,3 en 2 micrometer. Proefondervindelijk is vastgesteld dat met RVS Food Grade Finishing deze waarde wordt bereikt.
Website innovatie https://kalfsvel.nl/rvs-food-grade-finis...
Noodzaak en belang van deze innovatie De reinigbaarheid na onze behandeling RVS Food Grade Finishing is niet alleen beter, maar de reiniging van productieapparatuur gaat ook veel sneller, waardoor minder kostbare productietijd verloren gaat voor reiniging van uw productieapparatuur. Hierdoor gaan ook de kosten van het reinigen naar beneden.
Bacteriƫn en verontreinigingen krijgen minder kans zich te hechten aan de ondergrond.
Bijdrage aan een betere wereld Door deze simpele voorbehandeling van het aanbrengen van een profiel op het RVS dmv een milieu vriendelijk proces voorkom je enorme verspilling van schoonmaakmiddelen en voorkom je mogelijke ziektebronnen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het door ons ontwikkelde process is unieke en opgebouwd uit het samenstellen van standaard verkrijgbare materialen. Ons proces is zo compact dat deze in een 20 ft. zeecontainer kan worden geplaatst en daardoor op elke locatie kan worden toegepast. Alle te gebruiken materialen zijn milieu vriendelijk en makkelijk af te voeren.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact