Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Instock

Restaurant Instock

Brood met mooi opgemaakt gerecht

Bedrijfsnaam Instock
KvK Nummer 34287639
Website www.instock.nl
Beschrijving onderneming Instock zet voedselverspilling op de kaart. Dat doen wij door te koken met reststromen in onze drie restaurants. Ook maken we producten van ingrediënten die anders zouden zijn verspild en proberen we bewustwording te creëren omtrent het probleem.
Naam innovatie Restaurant Instock
Beschrijving innovatie Instock haalt onverkochte producten op bij Albert Heijn winkels en leveranciers. Denk hierbij aan een paprika met een rimpeltje, een banaan met bruine spikkels of brood van een dag oud. Onze creatieve chefs maken hier de lekkerste ontbijt-, lunch- en dinergerechten van in onze drie Instock restaurants. Daarnaast maken we speciaalbier van geredde aardappels en brood. Op deze positieve manier hebben onze gasten inmiddels al bijna 400.000 kilo eten gered!
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De wereldpopulatie groeit in rap tempo richting de 9 miljard mensen. Ook heeft 1 op de 9 mensen honger. Tegelijkertijd verspillen we ongeveer een derde van onze voedselproductie. Raar toch? Door te koken met eten dat anders verspild zou zijn, pakken wij het probleem direct aan. Daarnaast proberen we de mensen thuis, waar het meeste eten verspild wordt, bewust te maken van het probleem door ons kookboek Instock Cooking, een lespakket en blogs met tips om verspilling te voorkomen.
Bijdrage aan een betere wereld De manier waarop we wereldwijd voedsel produceren heeft enorme impact op het milieu. Door te koken met reststromen, redden wij niet alleen het eten zelf, maar ook de energie, water en Co2 die in de productie, verpakking en transport zijn gestopt. Op die manier kunnen we enorme impact maken op een betere wereld!
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Nieuw én origineel! Een restaurant dat voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart zet, bestond nog niet en is tot nu toe nog steeds niet geïmiteerd. Daarnaast zijn we de eersten ter wereld die onze geredde producten doorverkopen aan andere horeca. Zo kan straks iedereen koken met food surplus!

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact