Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

ImProvia BB

ExR-1 Inspectie robot

ExR-1 Inspectie robot

Bedrijfsnaam ImProvia BV
KvK Nummer 20126253
Website www.improvia.nl
Beschrijving onderneming Ingenieursbureau
Naam innovatie ExR-1 Inspectie robot
Beschrijving innovatie De ExR-1 is een inspectierobot voor explosiegevaarlijke omgevingen (Atex gecertificeerd). Onze robot kan door een gaswolk heen rijden, zonder dat de gaswolk explodeert. De industrie heeft de afgelopen 10 jaar heel veel geld geïnvesteerd in deze technologische wedloop (schatting is +/- 30 miljoen euro). In het verleden heeft ImProvia hier ook een zeer belangrijke bijdrage aan geleverd en in het afgelopen jaar deze kennis gebruikt om een eigen product te ontwikkelen. De ExR-1 is de eerste robot voor explosiegevaarlijke omgeving voor massaproductie.
Website innovatie www.exrobotics.global
Noodzaak en belang van deze innovatie Met deze technologie kunnen wij ervoor zorgen dat operators het werk op afstand kunnen uitvoeren, terwijl de operationele kosten afnemen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn de afgelopen twee jaar, twee prototypes gebouwd. Één door Taurob en één door Shell. Wij zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van Shell en hebben een zeer belangrijke bijdrage kunnen leveren. Beide producten zijn nog prototypes, om te demonstreren dat robotica in een explosiegevaarlijke omgeving kan en mag functioneren. Nu hebben wij het eerste product gemaakt, dat in de massa voor een “lage” prijs kan worden geproduceerd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact