Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Hulaaloop

Hulaaloop: kleding die met je kleintje meegroeit!

Twee kinderen met een stapel kleding

Bedrijfsnaam Hulaaloop
KvK Nummer 67433782
Website www.hulaaloop.com
Beschrijving onderneming Hulaaloop is een abonnement op het huren van duurzame en kwalitatieve kleding voor kinderen tot twee jaar.
Naam innovatie Hulaaloop: kleding die met je kleintje meegroeit!
Beschrijving innovatie Tot een leeftijd van twee jaar doorlopen kinderen acht verschillende maten. In korte tijd moet je steeds weer op jacht naar nieuwe kleding én je verzamelt een berg aan te kleine kleding. Daarom bedachten we Hulaaloop, een abonnement op huren van kinderkleding. Je kiest het aantal kleding outfits waarbij je de kleding elke maand kan wisselen voor een maat groter of andere outfits. De ingeleverde kleding gaat na een zorgvuldige controle en reiniging weer naar een volgend kleintje.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Door een abonnement op het huren van kinderkleding betalen ouders voor het gebruik i.p.v. het bezit van de kleding. Hulaaloop blijft eigenaar van de kleding. Hiermee willen we het hergebruik van kinderkleding stimuleren en zorgen dat het een langer leven krijgt. Daarbij willen we het ouders makkelijker en toegankelijker maken om op een duurzame manier met kinderkleding om te gaan.

De kledingindustrie is de op één na meest vervuilende industrie ter wereld. We willen impact maken door “circulair” ondernemen tastbaar te maken in de sector. We creëren een circulair verdienmodel naast een lineair verdienmodel. En we creëren inzicht in data m.b.t. het gebruik en de kwaliteit van kinderkleding voor de duurzame kinderkleding merken.
Bijdrage aan een betere wereld Door de kinderkleding zo lang mogelijk te hergebruiken maken we optimaal gebruik van de grondstoffen van een kledingstuk. Daarnaast geven we de 'afgeschreven' kinderkleding een nieuw leven kunnen door er bijvoorbeeld een slabbetje van te maken. Door het verlengen van een kledingstuk met negen maanden kunnen we CO2, afval en water footprint verminderen met 20-30%. Hierdoor dragen wij ons steentje bij aan de circulaire economie.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Iedereen is gewend om alles te kopen voor kinderen. Door de snelle groei en verschillende fases van kinderen is het perfect om kleding, maar ook andere producten voor kinderen te huren. Met Hulaaloop laten we zien dat dit mogelijk is met bestaande merken en dat het voordelen met zich meebrengt voor ouders.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact