Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Houweling Groep

Flacons en jerrycans van 100% post-consumer recycled afval

Flacons en jerrycans van 100% post-consumer recycled afval

Bedrijfsnaam Houweling Groep
KvK Nummer 27268236
Website houweling.nl
Beschrijving onderneming De Houweling Groep is een familie van bedrijven. Onze producten en diensten beschermen het personeel, de planten en de producten van onze afnemers. Ons aanbod op het gebied van verpakkingen, veiligheid, (glas)tuinbouw, reconditionering, opslag en vervoer biedt de professionele gebruiker de kans om succesvol te ondernemen. De Houweling Groep heeft twee Nederlandse vestigingen (Bleiswijk en Apeldoorn) en een Belgische vestiging (Aarschot).
Naam innovatie Flacons en jerrycans van 100% post-consumer recycled afval
Beschrijving innovatie Wij hebben flacons en jerrycans van 100% post-consumer recycled (PCR) kunststof afval ontwikkeld. Daarmee bewijzen we niet alleen dat het technisch haalbaar is om van afval nieuwe verpakkingen te maken, maar laten we ook zien dat de kwaliteit van verpakkingen van gerecycled materiaal vergelijkbaar is met verpakkingen van nieuw materiaal. En dat er bijkomende duurzame voordelen zijn (zie antwoord op volgende vragen).
Website innovatie https://houweling.nl/verpakkingen/produc...
Noodzaak en belang van deze innovatie Wij sluiten de keten door van gerecycled kunststof weer nieuwe verpakkingen te maken: afval = grondstof (zie antwoord op volgende vraag).
Bijdrage aan een betere wereld Gebruik van gerecycled kunststof in vergelijking met nieuw (virgin) kunststof reduceert CO2, vermindert het gebruik van fossiele grondstoffen én verkleint de afvalberg.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel We zijn de allereerste die flessen en cans van 100% PCR-HDPE maken! De verpakkingen zijn duurzaam, circulair en concurrerend.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact