Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Horus VR Experience BV

VRiend

VRiend - Je virtuele maatje in het ziekenhuis

Bedrijfsnaam Horus VR Experience BV
KvK Nummer 68746172
Website www.horus.nu
Beschrijving onderneming Horus VR richt zich op de realisatie
Naam innovatie VRiend
Beschrijving innovatie VRiend - Je virtuele maatje in het ziekenhuis!

VRiend maakt het mogelijk om voor iedereen die in het ziekenhuis ligt het ziekenhuis virtueel te verlaten. Met behulp van de VRiend VR camera en de VR bril worden mensen in het ziekenhuis via een Virtual Reality live stream verbinding weer herenigd met het thuisfront. Bijvoorbeeld tijdens het avondeten, klasgenootjes, teamgenootjes op het sportveld of gasten op de bruiloft van je dochter! Dit zijn overigens geen lukrake voorbeelden maar concrete use-cases van de afgelopen periode.

Het unieke aan deze VRiend oplossing is dat het complexe VR streaming -en VR camera technologie terugbrengt naar een zeer gebruiksvriendelijke en handzame oplossing. Iedereen kan nu met een minimale uitleg eigenhandig een VR livestream opzetten. Dit maakt VRiend een zeer schaalbare oplossing.

De communicatie tussen de VR camera geplaatst in de buitenwereld en de VR bril in het ziekenhuis vindt plaats via ons eigen streaming-platform. Het grote voordeel is dat er nagenoeg geen vertraging optreedt in de communicatie waardoor realtime interactie uitstekend mogelijk is!

Horus VR heeft de complete keten, van de 360 camera, het tussenliggende communicatieplatform en de afspeel-software eigenhandig ontwikkeld. Natuurlijk hebben we gebruik gemaakt van eventuele beschikbare bestaande componenten waardoor het naast schaalbaar ook een zeer betaalbare oplossing is geworden.
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=QwJm-cSg...
Noodzaak en belang van deze innovatie De door ons ontwikkelde "low latency - DIY VR livestreaming service" zal de basis zijn voor nog een groot aantal andere VR livestream toepassingen. Vooralsnog richting we ons echter op de Cure & Care markt.

Reeds gebleken is dat deze zorgmarkten veel moeite hebben om Virtual Reality een plek te geven in de dagelijkse realiteit van een ziekenhuis of een verzorgingstehuis. Ondanks dat de meeste zorgprofessionals wel een beeld hebben van de positieve werking van VR…

VRiend is echter een dienst die meteen toepasbaar is. Daarom is Horus VR betrokken bij een aantal klinische onderzoeken in binnen - en buitenland om de positieve werking van VR en met nadruk op een VR live experiences aan te gaan tonen.

De eerste onderzoeksresultaten zijn enorm bemoedigend en laten zien dat het patiënten welzijn inderdaad verbeterd.
Bijdrage aan een betere wereld VRiend is begonnen als een concept om kinderen die in het ziekenhuis liggen weer virtueel thuis te krijgen.

Intussen is VRiend geëvolueerd tot een volwassen dienst die op brede schaal kan bijdragen aan het vergroten van het patiënten welzijn voor mensen die noodgedwongen in een ziekenhuis of een verzorgingstehuis moeten verblijven.

VRiend kan het contact met de buitenwereld herstellen en mensen het geval geven er weer bij te kunnen zijn of bij te kunnen horen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel VRiend in zijn huidige vorm is op het vlak gebruiksvriendelijkheid, schaalbaarheid, betaalbaarheid in combinatie met het high end streaming platform nog steeds uniek in de wereld.

Bestaande oplossingen als het KPN mooiste contactfonds of de AV1 robot maken gebruiken van traditioneel videobeeld en een tablet. Echter deze vorm van video conferencing is veel minder impactvol en biedt voor veel uses cases in de zorg geen afdoende oplossing.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact