Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Happy Senso

Happy Senso, multisensorische gel die meerdere zintuigen prikkelt.

Drie flacons Happy SensoD

Bedrijfsnaam Happy Senso
KvK Nummer 67135013
Website www.happysenso.com
Beschrijving onderneming Happy Senso heeft als doel om bij te dragen aan prikkelverwerking, en tegelijkertijd ook de aandacht voor prikkelverwerking te helpen generen die het verdient. Wij leven in een land waar hier al relatief veel aandacht voor is en kennis over is. Dit is in ontzettend veel landen helaas totaal nog niet zo. Sommige voorbeelden uit andere landen over hoe naar de doelgroep wordt gekeken en mee om gegaan wordt kon ik mijzelf voor Happy Senso niet eens voorstellen. Als je die aan een gemiddelde Nederlander vertelt worden de meesten er ook heel erg stil van.
Naam innovatie Happy Senso, multisensorische gel die meerdere zintuigen prikkelt.
Beschrijving innovatie Het is een soort bodygel in schuimvorm, dat bij toepassing zowel te horen, te voelen, te zien en te ruiken is. Het kan op meerdere intensiteiten toegepast worden wat het ook voor heel veel verschillende doelgroepen interessant maakt. Het is ontwikkeld in samenwerking met een aantal specialisten, vooral ergotherapeuten, en die zijn er dan ook razend enthousiast over.
Website innovatie https://www.zorginnovatie.nl/innovaties/...
Noodzaak en belang van deze innovatie De doelgroep is waanzinnig enthousiast. De gezamenlijke ontwikkeling zal hier ongetwijfeld een rol in spelen, maar dat dat zo'n positief effect en krachtige mond tot mond verhalen op zou leveren was vooraf niet ingeschat Na een pilotfase is Happy Senso in juni 2017 gelanceerd tijdens het European Sensory Integration Congress in Wenen en komen er berichten uit allerlei uithoeken van de wereld van specialisten en ouders die er enthousiast over zijn. In mei 2018 staat het bezoek aan 2 wereldwijde congressen op het programma met als doel als via een een olievlekwerking de wereld kennis te laten maken met Happy Senso. Het mooie is dat het voor een relatief klein bedrag iets heel moois toevoegt voor de doelgroep. Er zijn letterlijk voorbeeld van mensen met autisme die voor 10 cent op een hele andere manier hun dag beginnen en die vervolgens veel makkelijker doorkomen.
Bijdrage aan een betere wereld Met Happy Senso is het doel om mensen die moeite hebben met prikkelverwerking, bijvoorbeeld mensen met Ernstig meervoudige beperkingen, met autisme en het Syndroom van down, het leven een klein beetje makkelijker en aangenamer te maken. Hetzelfde geldt voor hun begeleiders. Wat betreft de wereld is het zo dat het nog heel veel verder gaat. Nederland loopt samen met een paar andere landen behoorlijk voorop op het gebied van prikkelverwerking en aandacht voor deze doelgroep. Er zijn landen waar deze aandacht en ├╝berhaupt kennis over de doelgroep nog zeer minimaal is. Het is mooi om ook daar wat te kunnen betekenen, daar zijn ook al hele mooie eerste voorbeelden van.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het nieuwe en originele is lastig uit te leggen op papier, prikkelverwering is ook simpelweg een ervaring. Dat er e-mailtjes uit letterlijk alle uithoeken van de wereld binnen komen van mensen die er over gehoord die het per se willen hebben spreekt in die zin meer.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact