Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

HTC Parking & security

Checkpoint

Checkpoint

Bedrijfsnaam HTC Parking & security
KvK Nummer hr29039839
Website www.htc-ps.com
Beschrijving onderneming HTC parking & security verkoopt, ontwikkeld, produceert en levert service aan systemen voor het reguleren en beveiligen van de toegang van voertuigen tot gebieden en gebouwen. Op het gebied van Speedgates is HTC marktleider in europa. Zowel in aantallen geïnstalleerde product, kwaliteit niveau, toepassingsgebieden alswel in innovatie (afgelopen jaar introductie van Xense plaats 62 in de innovatie top 100). In de vestiging NL en de UK werken ~75 FTE.
Naam innovatie Checkpoint
Beschrijving innovatie Checkpoint is een mobiel voertuigentree systeem, dat snel inzetbaar is en de toegang van voertuig tot gebieden (of gebouwen) kan beschermen tegen inzicht, inbraak, vuur van klein kaliber vuurwapens en aanslagen met voertuigen. Daarnaast kan het systeem voorzien in het uitvoeren van taken voor identificatie, verificatie en inspectie van voertuigen en personen in de voertuigen. Streven is te komen tot volledig onbemande voertuig toegang verlening, met name in gevaarlijke omstandigheden.
Checkpoint bestaat uit een standaard formaat 20" container met daarin een Speedgate (met kogelwerende beplating) en een barrier (voor het stoppen van aanstormende voertuigen). De container kan worden vervoerd op vrachtwagens, schepen en onder helicopters. Voor gebruik wordt de container neergezet, worden de lange zijden opengeklapt en gebruikt als oprit/afrit. Voertuigen rijden nu door de container heen. (open doorrit van 5 meter breed). De korte zijden kunnen worden opengeklapt en voorzien van ballast voor het funderen van de container (zodat er niets in de grond hoeft te worden gedreven)
Website innovatie https://htc-ps.com/speedgates-xentry/xen...
Noodzaak en belang van deze innovatie Idee voor de innovatie is ontstaan na een pitch van defensie (Smart Industrie event 2016 KVK Amersfoort) waarin de industrie werd gevraagd "unsollicited proposals" in te dienen voor de ontwikkeling van de legerbasis van de toekomst voor uitzending in afghanistan etc. Het bouwen (en afbreken en opruimen) van een basis kost veel tijd en geld, het controleren van voertuigen is gevaarlijk en tijdrovend werk (oa controle met spiegels onder de voertuigen etc) en voor aanslagen met voertuigen is nog geen snelle en goede oplossing. Terwijl tijdens dagelijks gebruik de basis zoveel mogelijk "open" moet zijn om opbouwwerk te faciliteren en de vele lokale leveranciers en partners snel en onbelemmerd toegang te kunnen verlenen tot de basis. Checkpoint verenigt alle fysieke en electronische functies in één container die op standaard wijze te vervoeren en bijzonder snel inzetbaar is. Daarmee wordt het creëren van tijdelijke basis veel goedkoper en veiliger.
Bijdrage aan een betere wereld In de wereld vergroten tegenstellingen en neemt daardoor de dreiging van aanslagen en geweld toe. Niet alleen op militaire basis maar ook op plaatsen waar veel publiek bijeenkomt. Er is daarom niet alleen bij defensie (landmacht, luchtmacht, marine, marechaussee) belangstelling voor Checkpoint, maar ook bij partijen als Mojo om festivals met vertrouwen te kunnen blijven organiseren. Daarnaast blijkt een basis versie van checkpoint (container met alleen speedgate) aantrekkelijk te zijn voor de verhuurmarkt om bouwplaatsen beter te beschermen tegen diefstal.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het fysieke concept van Checkpoint (een Container waarvan de lange zijden openklappen, die voorzien is van een hek of barrier en waar voertuigen doorheen rijden), is origineel en gepatenteerd en wordt volledig door HTC gebouwd. De digitale invulling (indentificatie, verificatie, inspectie) is project afhankelijk. Daarvoor wordt een platform gerealiseerd (basis infrastructuur, integratie en communicatie) dat zoveel mogelijk met partners (leveranciers van beschikbare sensoren en technologie) wordt ingevuld. Ook dit concept is nieuw in de markt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact