Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Fiberneering

Sandwich 2.0

Bedrijfsnaam Fiberneering
KvK Nummer 63491362
Website fiberneering.com
Beschrijving onderneming Fiberneering is een tech startup die een proces ontwikkeld heeft om lichtgewicht, vezelversterkte kunststoffen (composieten) te kunnen produceren doormiddel van een eigen 3D print proces. De productie van composiet producten is vaak duur en complex; door de techniek van Fiberneering is het mogelijk om zonder mallen, direct uit de pc producten te produceren.
Naam innovatie Sandwich 2.0
Beschrijving innovatie Het is heel gebruikelijk om een constructie op te bouwen uit twee huiden en een kernmateriaal, bijvoorbeeld een schuimkern of een honingraat. Dit wordt vaak een sandwich constructie genoemd. De voordelen van deze constructietechniek zijn legio; het maakt zeer lichte en stijve constructies mogelijk, die op hun beurt weer efficiente voertuigen en machines mogelijk maken.

Deze kernen hebben echter ook nadelen. Het materiaal waar ze uit gemaakt worden komt alleen in plaatmateriaal en is voor de meeste toepassingen gewoon een duur materiaal. Vervolgens wordt hier vaak ook een groot deel van weggefreesd; wat naast zonde van het materiaal ook zorgt voor een grote additionele kostenpost.

Met onze geprinte kernen hebben we een aantal grote voordelen:
1. We kunnen direct de juiste vorm printen en hierdoor heel efficient en kosteneffectief zijn in vergelijk met de huidige producten.
2. We zijn in staat om de kern te optimaliseren; waar nodig kunnen we hem sterker maken en waar mogelijk lichter. Het uitgangspunt is dat de geprinte kern dezelfde sterkte en gewicht heeft als de huidige materialen.
3. We kunnen allerhande kabelleidingen, sensoren en ruimtes direct meeprinten, waardoor het product in een keer verwerkt kan worden en heel significant op verdere assemblage bespaard kan worden.
Website innovatie http://www.fiberneering.com/our-services...
Noodzaak en belang van deze innovatie Voor de sector betekend dit een voorbeeld waar 3D printing echt doordringt in productie van grotere series en waar de voordelen echt evident zijn.

Voor de maatschappij is het van belang dat deze techniek verdere integratie van lichtgewicht composieten mogelijk maakt. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld onderdelen van elektrische auto's in de toekomst lichter geproduceerd worden, waardoor de effectieve range van die auto's omhoog kan gaan.
Bijdrage aan een betere wereld Elke kilo materiaal die in een voertuig of machine niet bewogen hoeft te worden spaart energie. En elke kilo materiaal die niet verspaand hoeft te worden, hoeft ook niet geproduceerd te worden.

Deze innovatie spaart op beide vlakken energie en draagt zo bij aan een duurzamere wereld.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De innovatie is op basis van de technologie van Fiberneering, die gepatenteerd is.

Het inzetten van geprinte kernen is wereldwijd uniek en origineel.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact