Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Fawaka Ondernemersschool

Ondernemersschool

Bedrijfsnaam Fawaka Ondernemersschool
KvK Nummer 66515459
Website www.fawakaondernemersschool.nl
Beschrijving onderneming duurzaam ondernemen voor kinderen; innovatie in onderwijs
Naam innovatie Ondernemersschool
Beschrijving innovatie Concept dat groen en sociaal handelen combineert met de zelfontwikkeling die bij ondernemen hoor. Wij maken dat toegankelijk voor álle kinderen, ongeacht de wijk waarin ze opgroeien, achtergrond, of hun manier van leren.
In verschillende thema's, momenteel: fairtrade chocolade, duurzame mode, upcyclen, robotica.
Website innovatie https://www.vpro.nl/programmas/tegenlich...
Noodzaak en belang van deze innovatie Onze doelstelling: een generatie van bewuste zelfstandige wereldburgers opleiden, die niet alleen praten over problemen, maar ook positief doen.

Kennis over duurzaamheid, zowel groen als sociaal, wordt gecombineerd met een handelingsperspectief. En dit bij kinderen, onze toekomst.

Wij zijn een sociale onderneming die alle kinderen wil bereiken, maar focust op kinderen die normaliter moeilijk toegang hebben tot innovatieve programma's, bijv. kinderen in kansarme wijken.

Verder verbinden wij tijdens onze programma's mensen van verschillende etniciteiten, uit verschillende wijken, en verschillende milieus, de basis voor een veerkrachtige samenleving.
Bijdrage aan een betere wereld Duurzaam handelen, naar mens en milieu is onze kern. Bij ons leren kinderen daar niet alleen over praten, maar ook doen. Ze leren bijvoorbeeld over eerlijke handel in de productieketen van chocolade, of erbarmelijke werkomstandigheden in de kledingfabriek. We zijn in verschillende steden in Nederland actief, maar starten binnenkort ook in Indonesië ism SOS Kinderdorpen Indonesië.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er bestaat geen ander onderwijs programma dat duurzaamheid combineert met ondernemen, in een vorm van fictief een bedrijf starten. Hierbovenop komt nog onze kern van inclusiviteit: ieder kind moet mee kunnen doen, en zich op een positieve manier kunnen herkennen in onze docenten en workshopgevers, en in ons lesmateriaal. Hierom hebben we veel diversiteit in de mensen waar we mee werken.

In ons Choco Ondernemers programma bijvoorbeeld zetten kinderen hun eigen fairtrade chocolademerk op. Ze leren álles over chocolade. Ze onderzoeken verse cacaovruchten en maken zelf chocolade repen. Ook ontwikkelen ze met een grafisch vormgever eigen wikkels en krijgen workshops over marketing & pitchen van bankiers. Op de Heerlijke Eerlijke Chocolademarkt verkopen ze uiteindelijk vol trots hun zelf ontwikkelde fairtrade merken.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact