Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Dyslexie Test & Tips

App Dyslexie Test & Tips

App Dyslexie Test & Tips - scherm op mobiel

Bedrijfsnaam Dyslexie Test & Tips
KvK Nummer 32.15.95.47
Website www.dyslexietestentips.com
Beschrijving onderneming Vanuit mijn dyslexiepraktijk Keerpunt heb ik een app ontwikkeld, waarbij in 10 minuten duidelijk wordt of er sprake is van dyslexie. Hierdoor kan er veel sneller aan een behandelplan begonnen worden dat tot nu toe.
Naam innovatie App Dyslexie Test & Tips
Beschrijving innovatie Ik heb een app ontwikkeld, waarbij in 10 minuten duidelijk wordt of er sprake is van dyslexie. Hierdoor kan er veel sneller aan een behandelplan begonnen worden dat tot nu toe.

Daarnaast kan er een gedragsprofiel worden aangemaakt. Hoe denkt - leert - leest - praat - luistert etc iemand met dyslexie? Een dyslect is visueel ingesteld en gedraagt zich significant anders dan iemand zonder dyslexie. Niet beter of slechter, maar anders.

Dit is heel interessant om te weten voor dyslecten zelf, maar ook voor hun omgeving, het onderwijs en het bedrijfsleven. Momenteel is er veel burn-out bij 30-plussers. Onder hen bevinden zich dyslectici, terwijl zij zich daar niet van bewust zijn. Door hard te werken hebben zij zich altijd kunnen handhaven, maar in een tijd met veel e-mail en verwijzingen naar websites moet er veel meer gelezen worden. Het is goed om de oorzaak van een burn-out te kunnen achterhalen met deze handige en veelzijdige app.

Er staan meer dan 150 tips in voor op school - voor thuis - tijdens de studie en op het werk.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Door snel er achter te komen of er sprake is van dyslexie kan er eerder aan een behandelplan begonnen worden. Het traject op de basisschool duurt zo'n 2 jaar. Hierdoor loopt de achterstand met lezen en spellen op en bovendien de frustratie.

Dyslectische mensen zijn gebaat bij een ander type onderwijs. Met kleine aanpassingen, die in de app vermeld staan, kunnen zij net zo goed leren lezen als ieder ander mens.

Ook voor het bedrijfsleven is het van enorm belang om te weten hoe iemand zijn werkwijze is. Door het gedragsprofiel in te vullen komt men er achter of je op de juiste werkplek zit en dat men mensen met dyslexie wat meer tijd moet gunnen om zich te uiten - verbaal en schriftelijk.
Het kost hen namelijk meer tijd om hun ideeën in woorden om te zetten. Maar vaak hebben zij originele, innovatieve ideeën.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Deze app is uniek in de wereld. Er staan tips en opmerkingen in de app die uniek zijn.

De snelle test is zeer praktisch en het gedragsprofiel is uniek in de wereld.

De app is er in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

The Educational App Store heeft de app met 5 sterren (max) en een fantastisch review gehonoreerd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact