Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

De Luizenkap

De Luizenkap

Werking van de luizenkap uitgelegd

Bedrijfsnaam De Luizenkap
KvK Nummer 67814034
Website www.deluizenkap.nl
Beschrijving onderneming De Luizenkap is een Duurzame Gezonde goedkope uitvinding om je te ontdoen van hoofdluis.
Naam innovatie De Luizenkap
Beschrijving innovatie De Luizenkap is een strakke latex kap met een opening aan de bovenkant die je kunt vullen met olijf of zonnebloemolie. Je laat de olie 10 minuten intrekken waardoor de oudere luizen verdrinken en de jongere luizen " bewusteloos" raken. Vervolgens verwijder je de kap en kam je de luizen er met een goede metalen luizenkam uit. Deze behandeling herhaal je na 9 dagen en dan ben je van de luizen af.

Waarom?

3 basisschool meisjes in huis, allemaal met prachtig mooie lange haren, is een recept voor regelmatig last van luizen hebben. Ten minste, in Ouderkerk aan de Amstel met veel 2 verdieners. Dat betekent in de praktijk dat je gemiddeld 2 a 3 keer per jaar de klos bent en naar de drogist gaat om voor minimaal € 12, per hoofd, shampoo’s en lotions aan te schaffen. De luizenkam, die heb je dan al de vorige keer gekocht, voor € 20, want dan pas heb je een goeie. Even voor de beeldvorming; het Kruidvat in ons dorp verkoopt voor € 1000,- per week aan anti luizenproducten.

En dan moet je nog beginnen; op al die producten staat dat je, ondanks de fantastische werking van het product, moet kammen. En niet 1 keer, maar 14 dagen lang moet kammen. Elke dag weer. Want dan haal je, als je mazzel hebt, de nog levende luizen eruit en de neten, voordat die uitgekomen zijn en je weer opnieuw kan beginnen.

Want die luizen leggen eitjes (neten) , 6 per dag, en die eitjes komen uit na 9-10 dagen.
Vervolgens duurt het 10-12 dagen voordat de luis volwassen is en zelf eitjes gaat leggen.

En die luizen zijn slim. Als je gaat kammen en ze zien licht, dan rennen ze snel naar een plekje waar het donker is. Daarom adviseert het RIVM om te kammen met creme spoeling. Dan bewegen ze net even wat minder snel en heb je meer kans dat de kan ze te pakken krijgt. Een kambeurt, als je het goed doet, duurt gemiddeld 20 minuten. 14 dagen lang.

Je kunt je voorstellen dat je als alleenstaand moeder en ondernemer, allang blij bent dat je de planning en je huishouding op de rit hebt. Ik ben menig keer in tranen uitgebarsten omdat ik dat hele circus weer opnieuw op moest starten. Om nog maar niet te spreken van het verlammende gevoel wat je over je heen krijgt als je in een meeting zit en de luizen brigade van de school belt om te vragen of je je kind direct op wilt halen omdat ze onder de luizen zit!

Vroeger gebruikte ik een chemische goedje van Prioderm. Dat leek goed te gaan. Het ruikt echt verschrikkelijk, zo erg dat je het raam in de slaapkamer echt open moet hebben de hele nacht, want anders wordt je kind wakker met hoofdpijn. Toen mijn zoon vervolgens een zweer op zijn hoofd kreeg, echt een gat zo groot als een stuiver, heb ik het niet meer durven gebruiken. Nu zijn de luizen er resistent voor las ik ergens.

Dat moet anders kunnen, dacht ik. Er moet iets in het keukenkastje staan wat hierbij helpt. Iets natuurlijks. Iets wat niet heel veel tijd en geld kost, want iedereen moet zijn kind makkelijk kunnen ontluizen! Wij eten biologisch, gebruiken plantaardige verzorgingsproducten en ik wordt bij tijd en wijlen hysterisch over het gemak van het gebruik van suiker. Waarom zou ik dan duur gif op mijn kind willen smeren?

Hoe?

Ik ving een aantal luizen, pakte wat eierdopjes en het experiment begon:

2 cl water met een eetlepel zout. Na 30 minuten is de luis nog steeds in leven.

2 cl vissaus van de toko : zelfde resultaat

2 cl Vodka : na 15 minuten zwemt de luis iets langzamer, is na 30 minuten versuft, maar leeft nog steeds. (!)

2 cl sla olie ; na 5 minuten zinkt de luis naar de bodem en is dood of bewusteloos.

Wat er gebeurt is dat de luis verdrinkt. Of misschien slippen zijn ademhalingsorganen dicht of plakt het door de olie aan elkaar ofzo iets.

In ieder geval, zo kwam ik op het idee om een kap te maken, die je op je hoofd kunt zetten en die je vol laat lopen met olie. Zodat ze op je hoofd, net als in dat eierdopje, gewoon verdrinken. Het was niet makkelijk om iets te maken waardoor je niet helemaal onder de olie komt te zitten. Wel heel grappig! Vond ik dan, mijn kinderen vonden het iets minder ;-).

We begonnen met een badmuts en een binnenband van een kinderfietsje. Toen plastic zakjes met tape erom heen. Maar het resultaat was een oliebad overal, behalve op het hoofd. Toen heb ik studenten van de Haagse Hogeschool gevraagd om te helpen en zij maakte een mal om een siliconen muts te maken. Helaas was dat niet flexibel genoeg. Dat hielp wel enorm met het denk proces.

Wat?

Nu is het een latex kap geworden in de maten Small en Large. Een kap die strak om het hoofd aansluit met een opening aan de bovenkant om de olie erin te laten lopen en de lucht te laten ontsnappen. Bij productie wordt de kap meerdere malen gewassen om ervoor te zorgen dat ook mensen met een latex allergie de kap kunnen gebruiken. Latex allergie treedt vaak pas na 10 minuten op en dat valt buiten de tijd die nodig is om alle luizen te verdrinken.

Ik wil graag geld verdienen, maar ik wil vooral een irritant probleem oplossen en deze bereikbaar maken voor iedereen. Ook voor de bijstandsmoeder die allang blij is als ze rond kan komen elke maand. Je kunt de kap gebruiken met allerlei soorten olie. Mijn favoriet is olijfolie en die van mijn kids ook. Je haar wordt er lekker zacht van als bijkomend resultaat. Dat kost € 2.99 bij de jumbo voor 0.75L. Sla olie kost € 1,25 per Liter.
Website innovatie https://www.deluizenkap.nl/leg-verder-ui...
Noodzaak en belang van deze innovatie Er zijn, voor zover bekend, per jaar gemiddeld 500.000 mensen in Nederland, voornamelijk kinderen, die besmet raken met hoofdluis. Deze mensen gebruiken veelal de kammethode in combinatie met een anti-hoofdluismiddel. Het aanschaffen van De Luizenkap bespaart tijd en geld. Tijd, omdat er alleen tijdens de 2 benodigde behandelingen gekamd wordt en geld, omdat De Luizenkap minimaal 10 keer te gebruiken is, waardoor deze geschikt is voor ten minste 5 luizen besmettingen. Deze kan door het hele gezin gebruikt worden.

De hoofdluismarkt in Nederland heeft de afgelopen drie jaar een constante groei doorgemaakt. Waar er in mei 2013 op MAT basis 6,6 miljoen euro werd omgezet, is dat twee jaar later 7,6 miljoen euro. De drogisterijbranche profiteert het meest van deze omzetstijging; hier werd een groei van 9 procent genoteerd in het laatste jaar. Dit blijkt uit een inventarisatie van Prioderm van de cijfers uit de totale hoofdluismarkt, gebaseerd op verkoopgevens totale hoofdluismarkt door IMS, mei 2015. Dit meldt Meda Pharma in een persbericht aan Careality.

De gemiddelde aanschafprijs voor een anti-hoofdluisproduct is € 12,- per aanval. Indien 5% van deze mensen gaat kiezen voor De Luizenkap, zal hen dat op de lange termijn, serieus geld besparen. Indien dit nog verder toeneemt, zal dit ook echte impact hebben op de branche.
Bijdrage aan een betere wereld Driekwart van de ouders kiest een behandeling waarbij ze zowel kammen als een antihoofdluismiddel gebruiken. Meestal is dit een middel op basis van dimeticon. Dimeticon is een middel op basis van siliconen. Vanaf april 2019 mogen er geen middelen op basis van siliconen verkocht worden, aangezien dit slecht is voor het oppervlakte water. De kleine siliconen deeltjes kunnen niet of nauwelijks uit het water gefilterd worden, waardoor dit slecht is voor het milieu en onze gezondheid. De andere middelen die gebruikt worden zijn chemisch. Deze bevatten malathion en permetrine. Luizen zijn steeds vaker reistent tegen deze middelen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er is niet eerder een vergelijkbaar alternatief op de markt gebracht. Een patent op de uitvinding is afgewezen, omdat er in Japan een uitvinding is geregistreerd waarbij er ook gebruik wordt gemaakt van een kap die strak op het hoofd geplaatst wordt. Echter, op deze kap wordt een machine aangesloten die de luizen vergast. Dit is dus een compleet andere uitvinding, maar tekstueel gezien zal het patent bureau waarschijnlijk geen toestemming verlenen aan De Luizenkap. Aangezien ik de financiële middelen niet heb om de gok te wagen, heb ik mij bij het advies van het patent bureau neergelegd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact