Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

De Jong V.O.F.

Krekels als voedingsmiddelenproduct

Bedrijfsnaam De Jong V.O.F.
KvK Nummer 63646447
Website www.albinsecta.nl
Beschrijving onderneming In 1990 is ons bedrijf begonnen met het houden van pluimvee, namelijk vleeskuikenouderdieren. In januari 2017 hebben wij dit uitgebreid met een krekelkwekerij voor humane consumptie, en in maart 2018 is er opgestart met een insectenverwerking.
Naam innovatie Krekels als voedingsmiddelenproduct
Beschrijving innovatie Binnen het bedrijf is er een bijzonder product en een bijzonder systeem ontwikkeld. Wij hebben een systeem ontwikkeld waarmee we krekels op grote schaal op zeer efficiënte wijze kunnen kweken. Dit doen wij door middel van onder andere een zelf ontwikkeld watersysteem dat uniek is binnen de krekelsector.

Daarnaast hebben we een manier bedacht om de krekels in het dagelijkse dieet van consumenten in te passen. Dit doen wij door de krekels te verwerken tot een poeder zodat de krekels makkelijk toegevoegd kunnen worden aan bijvoorbeeld smoothies, roerbakmaaltijden, yoghurt etc. Hierdoor kunnen mensen die bewust duurzamer willen eten (zoals geen vlees) toch de benodigde voedingsstoffen op een makkelijke manier binnen krijgen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Deze innovatie kan een verschuiving binnen de huidige veeteelt-sector bewerkstelligen. Er kan namelijk een sector bijkomen, de insectensector. En dit biedt een hoop kansen voor de bedrijven in de huidige veeteelt-sector.

Voor de maatschappij kan dit betekenen dat de krekel sneller wordt geadapteerd binnen het dagelijks dieet.
Bijdrage aan een betere wereld Wereldwijd is er een continu groeiende vraag naar dierlijke eiwitten, dit komt door de groei van de wereldbevolking en de groei van welvaart. Schattingen zeggen dat in 2050 70% meer dierlijke eiwitten geproduceerd moeten worden om aan de vraag te kunnen voldoen. Andere schattingen geven aan dat met het huidige voedselsysteem deze groei naar dierlijke eiwitten niet behaald kan worden. Dit komt simpelweg omdat er niet genoeg ruimte is om de grondstoffen te produceren die benodigd zijn om de dieren van de conventionele veehouderij (rund, varken en kip) te kunnen voeren.

Een van de oplossingen van dit probleem is het toevoegen van de krekel aan het menu, krekels hebben relatief minder grondstoffen en ruimte nodig. Een krekel heeft bijvoorbeeld 2000x minder water nodig, 6 x minder voer en 10x minder ruimte om dezelfde hoeveelheid dierlijk eiwit te produceren. De krekel is daarnaast van nature rijk aan een breed scala van zeer nuttige vitaminen, mineralen en eiwitten.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel In Nederland zijn wij de eerste die een krekelkwekerij + insectenverwerking hebben opgezet, dat zich volledig focust op de humane consumptie.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact